Tilhamis'in IŞİD'ten kurtarılması Kamışlı'da silah sıkılarak kutlandı, Nusaybin'den izlendi

Ahmet AKKUŞ/NUSAYBİN (Mardin), () - SURİYE'de Kürtlerin denetiminde bulunan Rojava bölgesindeki Haseke kentine bağlı Tilhamis Kasabasının, YPG'liler tarafından Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) militanlarının elinden kurtarılması nedeniyle,...

28 Şubat 2015 Cumartesi 12:41
Tilhamis'in IŞİD'ten kurtarılması Kamışlı'da silah sıkılarak kutlandı, Nusaybin'den izlendi






Ahmet AKKUŞ/NUSAYBİN (Mardin), () - SURİYE'de Kürtlerin denetiminde bulunan Rojava bölgesindeki Haseke kentine bağlı Tilhamis Kasabasının, YPG'liler tarafından Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) militanlarının elinden kurtarılması nedeniyle, Kamışlı'da havaya ateş edilerek yapılan kutlama, Mardin'in Nusaybin ilçesiden de izlendi.
Suriye'de Rojava bölgesindeki Kamışlı kentine 25 kilometre mesafede bulunan Tilhamis kasabası Kürt silahlı güçleri tarafından IŞİD'in elinden alındı. Tilhamis'in PKK'nın bu ülkedeki kolu olan Halk Savunma Birlikleri (YPG) tarafından kurtarılması nedeniyle Mardin'in Nusaybin ilçesinin hemen karşısında bulunan, Kamışlı kentinde araçlarla tur atılıp havaya yoğun şekilde ateş edilerek kutlandı.
Nusaybin ilçesinden de izlenen kutlamalarda, caddelerden YPG'ye ait zırhlı araçlar, kamyonlar, kamyonetler üzerinde doçka silahlar ve uzun araç konvoyları dikkat çekti. Yoğun silah ve slogan sesleri üzerine Kamışlı'da çatışma çıktığını düşünen Nusaybinliler, sınıra akın etti. Kamışlı'da ateşlenen silahlardan çıkan bir mermi ise Nusaybin'deki bir binaya isabet etti, ancak yaralanan olmadı. Kamışlı'daki kutlamalara Nusaybin'de de bazı vatandaşlar destek verip havaya silahla ateş açtı. Güvenlik güçleri ise sınır kesiminde yoğun şekilde önlem aldı.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.