Tokat'ta Ülkü Ocakları Uygur Türkleri için iftar programı düzenledi

Fatih YILMAZ/ TOKAT, () - ÜLKÜ Ocakları Tokat İl Başkanlığı Çin'de Uygur Türklerinin  yaşadıkları acıyı hissetme adına oruçlarını bir bardak su, 3 hurma ve kuru kayısı ile açtı. Çin yönetiminin Doğu Türkistan olarak da bilinen...

02 Temmuz 2015 Perşembe 22:10
Tokat'ta Ülkü Ocakları Uygur Türkleri için iftar programı düzenledi






Fatih YILMAZ/ TOKAT, () - ÜLKÜ Ocakları Tokat İl Başkanlığı Çin'de Uygur Türklerinin  yaşadıkları acıyı hissetme adına oruçlarını bir bardak su, 3 hurma ve kuru kayısı ile açtı.
Çin yönetiminin Doğu Türkistan olarak da bilinen Şincan Uygur Özerk Bölgesi'ndeki Uygur Türklerinin oruç tutmaları ve diğer ibadetlerine getirilen kısıtlamalara tepkiler devam ediyor. Ülkü Ocakları Tokat İl Başkanlığı Gazi Osman Paşa Stadyumu önünde iftar programı düzenledi. İftar menüsünde bir bardak su, 3 tane hurma ve kuru kayısı yer aldı. İftar programına Milliyetçi Hareket Partisi Tokat İl Başkanı Fatih Demirkol'un yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı. İftar programında konuşan Ülkü Ocakları Tokat İl Başkanı Ahmet Yay, "Çin’de Uygur Türklerinin yaşadığı sıkıntı acıyı hemhal olarak yaşamak için iftar programı düzenledik. İftar menümüzde hurma, kayısı kurusu ve su var. Buradan insanlık alemine seslenmek istiyoruz: Müslüman, Hıristiyan, Yahudi ayrımı yapılmadan bütün insanların özgürce ibadetlerini yerine getirdiği iradesi ile özgürce yaşadığı bir dünya istiyoruz. Çin’in de biran önce baskıdan zulümden vazgeçmesini istiyoruz" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.