TRT, Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil'i Fatih Terim'in kaprisine kurban etti...

Osmanlı Tarihi konusunda Türkiye'nin yetiştirdiği değerli bilim adamlarından Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil'in A Milli Takım'ın elenmesinin ardından TRT ekranlarından dile getirdiği sitem, egosuyla ünlü futbol adamı Fatih Terim'in kaprislerine kurban edildi.

27 Haziran 2016 Pazartesi 08:46
TRT, Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil'i Fatih Terim'in kaprisine kurban etti...






TRT, Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil'i Fatih Terim'in kaprisine kurban etti...



Yıllardır kendi uzmanlık alanında Türk tarihi konusunda önemli eserler veren Prof.Dr. Ahmet Şimşirgil, bir bilim insanı olarak 'Lisanı edeb-i üzre' tenkit ettiği futbol adamının kaprislerine kurban edildi.

Üstelik mübarek Ramazan Ayı'nda katıldığı Ramazan programında kendisini izlemeyi bekleyen milyonlarca vatandaşın hukuku hiçe sayılarak. Türkiye A Milli Futbol takımının ruhsuz oyununa her Türk vatandaşı gibi tepki gösteren, üstelik milli müsabakalarda alınan dolar - avro cinsinden milyonlarca para alan Fatih Terim'in bitmek tükenmek bilmeyen kaprisi, saygın bir bilim adamına TRT koridorlarında saygısızlığa dönüştü. Konuyu bugün Türkiye Gazetesi'nde köşesine taşışan Fatih Selek TRT'nin bu ikircikli tutumunu bakın nasıl gözler önüne serdi:

İspanya, millî takımımızın kalesine golleri tespih tanesi gibi bir bir dizerken ve Fatih Terim tercihleriyle bütün ülkeyi üzerken millet alkış mı tutacaktı? Elbette hayır. Maç gecesi TRT'ye konuk olan Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil de öyle yaptı. Terim'e ve takıma sitem etti.
Sen misin hazretlerini eleştiren? Terim bu yüzden TRT’ye, TRT de Şimşirgil'e ambargo koydu. Kanal Serdar Tuncer'in sunduğu Ramazan Sevinci programına katılacağını anons ettiği Şimşirgil'i son gün programdan çıkardı.
Pes doğrusu... Hem devlet kanalına ambargo koymayı kendine hak gören Terim'e, hem Terim'e sessiz kalan TRT'ye, hem de ağırlığını koymayan Serdar Tuncer'e…
Geçen hafta bir ilahiyatçının sözlerinden dolayı Tuncer ve TRT hedef alınmış biz de "Serdar Tuncer'i yedirmeyiz" diye yazmıştık. Ne var ki Serdar Tuncer, Ahmet Hoca’yı yedirdi. CNN Türk’e gösterdiği duruşun en azından yarısını burada da beklerdik.
Son Güncelleme: 16.08.2016 23:52
Anahtar Kelimeler:
Fatih TerimTRTFatih Selek
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.