Trump'a Twitter'da takipçilerini engellediği için dava açıldı

ABD Başkanı Donald Trump'a, sosyal medya platformu Twitter'da engellediği 7 takipçisi tarafından dava açıldı.

12 Temmuz 2017 Çarşamba 12:11
Trump'a Twitter'da takipçilerini engellediği için dava açıldı






ANKARA (AA) - ABD Başkanı Donald Trump'a, sosyal medya platformu Twitter'da engellediği 7 takipçisi tarafından dava açıldı.

BBC ve CNN'de yer alan haberlerde, davanın, Columbia Üniversitesinde ifade özgürlüğü savunuculuğu yapan Şövalye Anayasa Enstitüsü ve 7 kişi tarafından açıldığı belirtildi.

Dava dilekçesinde, Trump'ın, tweetlerine karşılık veren veya eleştirel yorumlar yapan 7 takipçinin, Başkan veya yardımcıları tarafından engellenmesinin, anayasanın ifade özgürlüğüyle ilgili maddesinin ihlali olduğu ifade edildi.

Beyaz Saray Sözcüsü Sean Spicer ve Sosyal Medya Yöneticisi Daniel Scavino'nun adları, dilekçede Trump'ın takipçilerini engellemekle itham edilen yardımcıları olarak geçti.

ABD Başkanının "@realDonaldTrump" adresli Twitter hesabının 33,7 milyon takipçisi bulunuyor.

Muhabir: Gamze Türkoğlu Oğuz

Anahtar Kelimeler:
TwitterTürkiyeDonald Trump
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.