TSK ve ÖSO Afrin'de güvenliği güçlendiriyor

TSK ve ÖSO, Afrin'de teröristlerin daha önce konuşlandığı noktalarda arama tarama çalışmalarını sürdürüyor.

16 Nisan 2018 Pazartesi 15:12
TSK ve ÖSO Afrin'de güvenliği güçlendiriyor






AFRİN/ANKARA (AA) - Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) birlikleri, Afrin'de güvenliği güçlendirmek için arama tarama ve mayın temizleme çalışmalarına devam ediyor.

TSK ve ÖSO, YPG/PKK'lı teröristlerin daha önce gizlendiği Bülbül beldesi yakınlarındaki Hasan Deyra Dağı'ndaki tünel ve sığınaklara yönelik operasyon başlattı.

Operasyona katılan ÖSO komutanlarından Ebu Cuma, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "ÖSO olarak Türk ordusundaki kardeşlerimizle Hasan Deyra Dağı'nda arama tarama faaliyetlerinde bulunuyoruz. Birazdan dağın eteklerinde çalışmalara başlayacağız." dedi.

Ebu Cuma, Afrinlilerin güvenli şekilde evlerine dönmeleri ve yaşamaları için bölgede teröristlerce gizlenmiş mayın ve patlayıcıları bulma ve imha çalışmaları yapacaklarını da aktardı.

Bir diğer komutan Ebu Rahaf da operasyona önem verdiklerini belirterek hedefin dağda teröristlerden kalan tehlikeleri bertaraf etmek olduğunu bildirdi.

Ebu Rahaf, "Afrin'de evlerine dönen sivilleri kendi ailemiz gibi görüyoruz. Onlarla yaşıyoruz. Hiçbir farkımız yok." diye konuştu.

Muhabir: Ömer Koparan-Adham Kako

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.