TSKB'den 291,3 milyon liralık net dönem karı

-TSKB'nin yılın ilk yarısında net dönem karı yüzde 17'lik artışla 291,3 milyon liraya çıktı -TSKB Genel Müdürü İnce: -"Altı aylık dönemde, 300 milyon dolar tutarındaki sendikasyon kredimizi başarılı bir yenileme oranıyla gerçekleştirdik" - "Sermaye Benzeri Sürdürülebilir Tahvil ihracımız da uluslararası piyasalarda dört kat talep gördü. Bankamızın uluslararası kaynaklar konusundaki bu performansının, Türkiye ekonomisine ve TSKB'ye duyulan güveni ifade ettiğine inanıyoruz"

28 Temmuz 2017 Cuma 11:06
TSKB'den 291,3 milyon liralık net dönem karı






İSTANBUL (AA) - Türkiye Sınai Kalkınma Bankası AŞ'nin (TSKB) yılın ilk yarısında net dönem karı yüzde 17'lik artışla 291,3 milyon liraya çıktı.

TSKB, 2017 yılının ilk 6 aylık dönemine ilişkin rakamlarını açıkladı. Konsolide olmayan finansal tablolarına göre banka, 2017 yılının ilk yarısında toplam aktif büyüklüğünü yüzde 7,5 artırarak 25 milyar 794 milyon liraya ulaştırdı.

Bankanın nakdi kredileri ise aynı dönemde yüzde 13 büyüme kaydederek 19 milyar 586 milyon lira oldu. TSKB'nin net dönem karı da geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 17 artışla 291,3 milyon lira olarak gerçekleşti.

TSKB, ilk 6 ayda özkaynaklarını yüzde 8,6'lık yükselişle 3 milyar 182 milyon liraya taşırken, yıllık bazda yüzde 19,1 özkaynak getiri oranı ve yüzde 2,3 aktif getiri oranına da imza attı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen TSKB Genel Müdürü Suat İnce, banka olarak yılın ilk yarısında güçlü finansal performanslarını sürdürürken öncü uygulamalara imza attıklarını bildirdi.

Yılın ilk yarısının hem ülke, hem de TSKB açısından olumlu gelişmelere sahne olduğunu aktaran İnce, güçlü mali yapıları ve sürdürülebilir bankacılık anlayışlarıyla buluşan 67 yıllık deneyimle, ulusal alanda olduğu kadar uluslararası alanda da bankaya duyulan güveni teyit eden işlere imza attıklarını kaydetti.

İnce, bu yılki 300 milyon dolar tutarındaki sendikasyon kredilerini yüzde 108 gibi başarılı bir yenileme oranıyla gerçekleştirdiklerini ifade etti.

Sendikasyon kredisiyle öncelikli olarak özel sektör firmalarına dış ticaret finansmanı konusunda çözümler sunmayı planladıklarını aktaran İnce, "Yılın ilk çeyreğinde gerçekleştirdiğimiz Sermaye Benzeri Sürdürülebilir Tahvil ihracı da uluslararası piyasalarda dört kat talep gördü. Bankamızın uluslararası kaynaklar konusundaki bu performansının, Türkiye ekonomisine ve TSKB'ye duyulan güveni ifade ettiğine inanıyoruz. Ülkemizin geleceğine inanıyor ve güvenle bakıyoruz." değerlendirmesinde bulundu.


- "İlk 6 ayda imzaladığımız kredi sözleşme tutarı 1,6 milyar dolara ulaştı"


TSKB Genel Müdürü İnce, bu dönemde ülkenin nitelikli kalkınmasına destek vermeye hız kesmeden devam ettiklerini aktardı.

İlk 6 aylık dönem içerisinde imzaladıkları kredi sözleşme tutarının 1,6 milyar dolara ulaştığını, nakdi plasman tutarlarının da 1 milyar dolara yaklaştığını kaydeden İnce, kullandırdıkları yeni kredilerde, yenilenebilir enerji projeleri, organize sanayi bölgelerinin altyapı yatırımları ve yeşil sertifikalı ticari gayrimenkul projelerinin öne çıktığına değindi.

İnce, özellikle bu yılın başında gündemlerine aldıkları ve fırsat eşitliği konusunda duyarlı firmaların yatırımlarına kaynak sağladıkları kadın istihdamı temasının da yatırımcılar nezdinde ilgi gördüğünün altını çizdi.

Bu yılın ilk yarısındaki finansal performanslarının yanında bankacılık sektöründe hayata geçirdikleri ilklerle uluslararası arenada takdir edilmenin de gururunu yaşadıklarını belirten İnce, şunları kaydetti:

Anahtar Kelimeler:
TSKB
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.