Tuba Büyüküstün: Sevmeyi, aslında bir olduğumuzu bilmiyoruz

MERSİN'in Tarsus İlçesi'nde bindiği minibüsün şoförü tarafından katledilmesine tepki dinmedi. Sosyal medya üzerinden yapılan çağrılara uyan birçok ünlü isim bugün siyah giyinerek tepkilerini ortaya koydu. Ünlü isimlerden Tuba Büyüküstün,...

16 Şubat 2015 Pazartesi 12:32
Tuba Büyüküstün: Sevmeyi, aslında bir olduğumuzu bilmiyoruz






MERSİN'in Tarsus İlçesi'nde bindiği minibüsün şoförü tarafından katledilmesine tepki dinmedi. Sosyal medya üzerinden yapılan çağrılara uyan birçok ünlü isim bugün siyah giyinerek tepkilerini ortaya koydu. Ünlü isimlerden Tuba Büyüküstün, "Renkler her gün biraz daha görünmez oluyor ve biz siyaha dönüyoruz" diye yazarken, Tarkan da siyah giyindigini belirterek, "Bu ülkede kadına yönelik şiddet ve cinayetlere tanık oldukça içim yanıyor ve erkekliğimden utanıyorum" dedi.
Özgecan'ın katledilmesine tepki göstererek bugün siyah elbise giyilmesi çağrısına uyan Tuba Büyüküstün, 'Ingstagram' hesabında Özgecan Aslan için bugün 'siyaha dönüleceğini' belirterek, şunları yazdı:
"Kararıyor... Siyaha dönüyoruz.. Beyinlerimiz, kalplerimiz uyuşuyor, alışıyor. Konuşuyoruz, kelimelerimiz nereye gideceğini bilemiyor, dağılıyor. Yazıyoruz, yazılarımız bize bakıyor, biz onlara... Lanet ediyoruz, kınıyoruz, büyüyerek, güçlenerek karşımıza dikiliyor. Sevmeyi bilmiyoruz, sevmeyi sevmiyoruz. Alkışlamayı, yüceltmeyi, onurlandırmayı.. Bir olmaya çalışıyoruz, Aslında bir olduğumuzu bilmiyoruz, biz bilmedikçe Kılıçlar kınından çıkıyor, kalbimize saplanıyor. Her gün.. Renkler her gün biraz daha Görünmez oluyor ve biz siyaha dönüyoruz. Her gün siyah."
TARKAN: ERKEKLİĞİMDEN UTANIYORUM
Popstar Tarkan da bugün Özgecan için yasta olduğunu belirtirken şunları yazdı;
"Bugün ben de siyah giyindim.. Özgecan Aslan için yastayım.. Bu ülkede kadına yönelik şiddet ve cinayetlere tanık oldukça içim yanıyor ve erkekliğimden utanıyorum.. Kadına şiddet Türkiye'nin en büyük ayıbı ve utancıdır ve Türkiye bu lekeden ancak hukukla kurtulur.. Buradan hükümete ve yetkililere sesleniyorum.. Kadınlarımızın şiddet görmesine, öldürülmesine daha fazla göz yummayın. Ciddi cezalarla, yasalarla bunun önüne geçin artık.. Ne bekliyorsunuz? Daha fazla kadının öldürülmesini mi?"
Yazar Elif Şafak, da bugün siyah giyilmesine destek verirken "Renklerden siyah, duygulardan İsyan" diye yazdı. Oyuncu Aslıhan Güner de Tweet'inde '#ozgecanaslan ve tüm kadınlarımız için bugün siyah' oyuncu Salih Bademci "Bugün Özgecan be Milyonlarca kadın için siyah giyin!" çağrısı yaptı. 
Gazeteci Metin Uca ise, "Sessiz derin siyah bir yastayım. Bugün sözcükle anlatacağım birşeyim yok. Sadece Özgecan'ı anacağım" diye yazdı. Bakırköy Belediyesi adına yazılan tweet'te ise, "Belediye personeli olarak bugün yakamıza siyah kurdele taktık. Bu vahşeti unutmadık, unutturmayacağız! #OzgecanAslan" denildi.
Bakırköy Belediyesi adına yazılan tweet'te de çalışanların da bugün işe siyah elbiselerle geldikleri belirtildi.

FOTOĞRAFLI 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.