Tunceli'de şehit düşen polis memuru Kaan Kılınç kimdir?

Tunceli Ovacık Karayolu'ndaki mobil polis kontrol noktasına PKK'lı teröristler tarafından roketatar ve uzun namlulu silahlarla düzenlenen saldırıda şehit olan polis memuru 26 yaşındaki Kaan Kılınç'ın İzmir'deki baba ocağına ateş düştü.

24 Temmuz 2016 Pazar 13:13
Tunceli'de şehit düşen polis memuru Kaan Kılınç kimdir?






Tunceli Ovacık Karayolu'ndaki mobil polis kontrol noktasına PKK'lı teröristler tarafından roketatar ve uzun namlulu silahlarla düzenlenen saldırıda şehit olan polis memuru 26 yaşındaki Kaan Kılınç'ın İzmir'deki baba ocağına ateş düştü. Sözlü olduğu ve nişan için hazırlık yaptığı kaydedilen şehit polisin, doğu tayini çıktığında meslekten ayrılmasını isteyen yakınlarına, "Ne ayrılması, ölüm her yerde var. Ölürsem şehit olurum, vatan için canım feda" dediği belirtildi.
Tunceli Merkez Moğultay Mahallesi Tunceli- Ovacık Karayolu girişinde bulunan zırhlı polis aracına dün saat 23.25'de PKK'lı teröristler tarafından roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi. Açılan ateşte, bölgede görevli polislerden Kaan Kılınç şehit düştü, 2 polis ise yaralandı. Yaralılar ve şehit helikopterle Elazığ'a sevk edildi. 
Yaklaşık 1.5 yıldır Tunceli'de görev yapan şehit polis Kaan Kılınç'ın İzmir'in Bornova İlçesi Barbaros Caddesi'ndeki bir apartmanda yaşayan ailesi acı haberi alınca gözyaşlarına boğuldu. Bayraklı Belediyesi'nde şoför olarak çalışan 2 çocuk babası Galip Kılınç, eşi Rabia Kılınç ve kızı Gözde Kılınç, polis tarafından Elazığ'a götürüldü.

'ÖLÜRSEM ŞEHİT OLURUM'
Evin tek oğlu olan ve sözlüsüyle nişan hazırlığı yaptığı kaydedilen şehit polis memuru Kılınç'ın ilk görev yerinin İzmir olduğu belirtildi. Şehit Kılınç'ın doyu tayini çıktığında meslekten ayrılmasını isteyen yakınlarına, "Ne ayrılması, ölüm her yerde var. Ölürsem şehit olurum, vatan için canım feda" dediği vurgulandı.
Çevresinde sevilen bir kişi olan Kılınç'ın şehit haberi yakınları ve arkadaşlarını üzüntüye boğdu. Şehit haberini alan Kılınç ailesinin komşuları evlerini Türk Bayrakları ile donattı. Şehidin yarın Bornova Büyük Merkez Camisi'nde öğle vakti düzenlenecek cenaze töreninin ardından toprağa verileceği bildirildi.
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.