Türk Bilim Adamı gururumuz oldu

Türk bilim adamı Aziz Sancar yaptığı çalışmalar sonucu Nobel ödülü kazandı. Orhan Pamuk'tan sonra ülkemize 2. Nobeli kazandıran Aziz Sancar ödülünü 10 Aralıkta alacak.

07 Ekim 2015 Çarşamba 13:23
Türk Bilim Adamı gururumuz oldu






Türk Bilim Adamı gururumuz oldu

Türk bilim adamı Aziz Sancar yaptığı çalışmalar sonucu Nobel ödülü kazandı. Orhan Pamuk'tan sonra ülkemize 2. Nobeli kazandıran Aziz Sancar ödülünü 10 Aralık'ta alacak.

Bilim adamı, Nobel ödülü, kimya

Dünyanın en saygın bilim ödülüne bir Türk bilimadamı da sahip oldu. 2015 Nobel Kimya ödülü aralarında Türk bilim insanının da bulunduğu 3 kişiye verildi. Bu yıl ki Nobel Kimya ödülü; Aziz Sancar, Thomas Lindahl ve Paul Modrich’e verildi.

Aziz Sancar, Orhan Pamuk’tan sonra Nobel alan ikinci Türk oldu. Nobel Ödülleri, Alfred Nobel’in ölüm tarihi olan 10 Aralık’ta törenle sahiplerine sunulacak.

Aziz Sancar Hakkında

Mardin’in Savur ilçesinde okuma yazma dahi bilmeyen bir ailenin çocuğu olarak 1946 yılında dünyaya gelmiştir. Özellikle kanser tedavisi alanında ses getiren çalışmaları ile tanınmıştır. Uzmanlık alanı DNA onarımı, hücre döngüsüdür. Özellikle cilt kanseri konusunda ilk akla gelen bilim insanıdır.

İstanbul Üniversitesi Tıp fakültesi mezunudur. Aynı zamanda doktorasını da aynı üniversitede gerçekleştirmiştir. Şu anda Amerika’da yaşamaktadır ve Amerikan Bilim Akademisne kabul edilmiş nadir Türk bilim insanlarından birisidir. Şu anda Kuzey Carolina Üniversitesi Biyokimya ve Biyofizik Bölümü Başkanı olarak görev yapmaktadır.

Son Güncelleme: 07.10.2015 13:38
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.