Türk çayında yeni ambalaj dönemi

ÇAYKUR Genel Müdürü İmdat Sütlüoüğlu, çay paketlemesinde yöre kültürünü yansıtan el işlemeli ahşap örme sepetçikler, bakır kaplar ve Rize bezi gibi ürünler kullanarak yeni çay çeşitleri sunacaklarını açıkladı. Çaykur...

30 Mart 2015 Pazartesi 12:46
Türk çayında yeni ambalaj dönemi






ÇAYKUR Genel Müdürü İmdat Sütlüoüğlu, çay paketlemesinde yöre kültürünü yansıtan el işlemeli ahşap örme sepetçikler, bakır kaplar ve Rize bezi gibi ürünler kullanarak yeni çay çeşitleri sunacaklarını açıkladı.
Çaykur olarak 51 ülkeye yılda 4 bin ton kuru çay satışı gerçekleştirdiklerini ifade eden Sütlüoğlu, yeni pazar arayışları için uluslararası fuarlara katıldıklarını kaydetti. Sütlüoğlu, şöyle dedi:
"Son olarak katıldığımız İngiltere fuarı sonrasında bu ülkeye çay satışına başladık. Dünya pazarlarında yer almak uzun soluklu ve sabırla yapılması gereken bir çalışmadır. Bu çalışmayı titizlikle sürdürüyoruz. Çayımıza Avrupa’da büyük bir ilgi olduğunu gördük. Bu da bizi çok mutlu etti. Siyah çayın ardından Avrupa ülkelerine soğuk çay ihracatına başlıyoruz."
ÇAYDA YENİ ÇEŞİT, YENİ AMBALAJLAR
Sütlüoğlu, Çaykur’un ürün yelpazesini sürekli geliştirdiğini anlatırken, dünyada çay esaslı ne yapılıyorsa onları yapacaklarını belirterek, şöyle devam etti:
"Hatta onunda ötesine geçeceğiz. Piyasaya yeni ürünler sunacağız. Yöremize has hediyelik çaylarımız olacak. Bunlarla ilgili hazırlıklarımızı tamamladık. Yöresel kültürümüzü yansıtan ahşap örme sepetçikler, bakır kaplar ile Rize bezi gibi el emeği ürünleri kullanarak piyasaya yeni çay çeşitleri sunacağız. Bu aynı zamanda sosyal proje olacak. Ürünler, Halk Eğitim Merkezlerinde kadınlarımız tarafından üretilecek, kadınlarımıza yeni bir iş kapısı açılacak. Onların el emeği ile üretilen eşyalar çayımızla buluşacak."

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.