Türk Hava Yolları'nda Temel Kotil dönemi sona eriyor

Türk Hava Yolları’nda 11 yıldır genel müdürlük koltuğunda oturan Temel Kotil görevinden ayrılıyor..

21 Ekim 2016 Cuma 12:35
Türk Hava Yolları'nda Temel Kotil dönemi sona eriyor






Türk Hava Yolları’nda 11 yıldır genel müdürlük koltuğunda oturan Temel Kotil görevinden ayrılıyor..
Türk Hava Yolları’nın yarın yapılacak yönetim kurulu öncesinde 2005'ten bu yana genel müdürlük görevinde bulunan Temel Kotil'in ayrılacağı kesinlik kazandı. Temel Kotil, Ankara Akıncı merkezli Türk Havacılık ve Uzay Sanayi'nin (TAI) başına geçecek.
Temel Kotil'in yerine THY'nin yeni genel müdürlüğü için Sivil Havacılık Genel Müdürü Bilal Ekşi'nin adı kulislerde öne çıkıyor.

Kotil, veda mesajında 2005 yılının Nisan ayından bu yana görevini gururla sürdürdüğünü ifade ederek, THY Genel Müdürlüğü görevinden bugün itibarıyla ayrıldığını belirtti.
2003 yılının Mart ayında teknikten sorumlu genel müdür yardımcısı olarak katıldığı THY ailesinin tüm üyeleriyle birlikte büyük başarılara imza attıklarını ifade eden Kotil, "Türkiye’nin dünyadaki en önemli markasını inşa eden böyle bir ailenin üyesi olmaktan çok büyük bir mutluluk duyuyorum. Görev yaptığım süre boyunca birçok zorlu dönemeci birlikte aştığımız bütün çalışma arkadaşlarıma minnet borçluyum. Artan ivmesiyle bir küresel oyuncu haline gelen Türk Hava Yolları sadece bir şirket değil aynı zamanda on üç yıl boyunca acı tatlı anılarımın geçtiği bir yuva oldu bana." ifadelerini kullandı.
Kotil, mesajına şöyle devam etti:
"Türk Hava Yollarından ayrılma kararımı, şahsıma hava ve uzay teknolojileriyle ilgili yeni bir görev teklif edilmesinden dolayı almış bulunuyorum. Türkiye’nin hava ve uzay teknolojilerinde birçok projesi bulunuyor ve bu alanda önemli yatırımlar yapılıyor. Ben de önemli bir görevi yerine getirmek üzere THY’den ayrılıyorum. Türk Hava Yollarında 2003 yılında başlayan ve bugün sona eren görev sürem boyunca çok değerli yönetici ve çalışanlarımızla birlikte gece gündüz demeden el ele vererek bir başarı hikayesi yazdık. Bu süreçte katkısı olan ve şu anda THY'de bulunmayan arkadaşlarımızı da hatırlatmamız gerekiyor. Sizler bu başarı hikayesinin gerçek kahramanlarısınız. Sizlerin emeği ve katkısı olmadan bu başarı mümkün olmazdı. Hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. İştiraklerimizle birlikte 45 bin kişilik büyük bir aile olan THY’liler başarı hikayesini yazmaya devam edecektir. Ben bugün görevimi devrediyorum, aranızdan ayrılıyorum ama ilelebet bir THY’li olarak şirketimizin hep yanında olacağım."

Anahtar Kelimeler:
ThyManşetTHYndaTemel Kotil
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.