Türk iş adamının Dubai'de gözaltında alınması protesto edildi

İş adamı Öztürk'ün fuar için gittiği Dubai'de gözaltına alınması, Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) Ankara Büyükelçiliği önünde protesto edildi.

03 Mart 2018 Cumartesi 00:00
Türk iş adamının Dubai'de gözaltında alınması protesto edildi






ANKARA (AA) - İş adamı Mehmet Ali Öztürk'ün fuar için gittiği Dubai'de gözaltına alınması, Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) Ankara Büyükelçiliği önünde protesto edildi.

Büyükelçilik önünde toplanan Seriyye Vakfı üyeleri, Dubai'de gözaltına alınan ve bir daha haber alınamayan iş adamı ve eski Bayırbucak Türkmen Dağı Kültür Eğitim ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Öztürk'ün gözaltına alınmasını protesto etti.

Grup adına açıklama yapan Seriyye Vakfı Genel Başkanı Servet Turgut, Mehmet Ali Öztürk'ün 17 Şubat'ta Dubai'deki gıda ve içecek fuarına katıldıktan 3 gün sonra eşi ile kaldıkları otelde gözaltına alındığını belirterek, 11 gündür Öztürk'ten haber alınamadığını söyledi.

Turgut, Birleşik Arap Emirlikleri'nin Mehmet Ali Öztürk'ü rehin tuttuğunu ve hangi suçla tutuklandığını izah etmediklerine vurgu yaparak, bu durumun uluslararası hukuka aykırı olduğunu ifade etti.

Öztürk'ün bir an önce serbest bırakılıp Türkiye'ye dönmesini isteyen grup, açıklamanın ardından dağıldı.

Muhabir: Aykut Karadağ

Anahtar Kelimeler:
Türkiye
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.