Türk Kadınlar Birliği Genel Başkanı Kendirci: Her komşu şiddeti ihbar etmekle yükümlüdür

Tolunay DUMAN/TARSUS (Mersin), () - TÜRK Kadınlar Birliği Genel Başkanı Sema Kendirci, Türkiye'de kadına yönelik şiddetin giderek katliama dönüştüğünü söyledi. Türk Kadınlar Birliği'nin 63 il ve 73 şubesi ile KKTC'deki temsilcileri...

09 Mart 2015 Pazartesi 18:56
Türk Kadınlar Birliği Genel Başkanı Kendirci: Her komşu şiddeti ihbar etmekle yükümlüdür






Tolunay DUMAN/TARSUS (Mersin), () - TÜRK Kadınlar Birliği Genel Başkanı Sema Kendirci, Türkiye'de kadına yönelik şiddetin giderek katliama dönüştüğünü söyledi.
Türk Kadınlar Birliği'nin 63 il ve 73 şubesi ile KKTC'deki temsilcileri Mersin'in Tarsus İlçesi'ndeki Amerikan Koleji'nin düzenlenen panelde buluştu. Yaklaşık 500 kadının katıldığı panel, Özgecan Aslan için hazırlanan film gösterimi başladı. Burada bir konuşma yapan Türk Kadınlar Birliği Genel Başkanı Sema Kendirci, Özgecan Aslan'ın kadına yönelik şiddetin kurbanlarından biri olduğunu ancak Tarsus'un ona sahip çıktığını söyledi. Mersin, Adana ve Tarsus'un Özegcan'ın öldürülmesine sessiz kalmadığını ifade eden Kendirci, şunları söyledi:
"Tarsus, Özgecan'ların olmaması için mücadelenin simgesi olmuştur. Türkiye'de kadına yönelik şiddet giderek katliama dönüştü. Sevgili Özgecan bu katliamların kurbanlarından biri oldu. Ama farkı, Tarsus'un ona sahip çıkmış olmasıdır. Mersin, Adana ve Tarsus bu katliama sessiz kalmayarak herkesin vicdanını harekete geçirmiştir. Özgecan umudumuz olmuştur. Bu katliama sessiz kalmayan Tarsus; Özgecan'ların son olması için, sivil toplumun mücadele edebileceğinin simgesi olmuştur. Bu 8 Mart'ı Güldünya'lara, Ayşe'lere, Özgecan'lara ve daha nicelerine adadık. Kadını baskıdan, şiddetten ve eşitsiz konumundan kurtaracak gerçek demokrasiye ulaşıncaya kadar mücadelemizi sürdüreceğiz. Şiddet kader değildir. Bu nedenle yasta değil isyandayız."
SORUN YASALARDA DEĞİL UYGULAMADA

Türkiye'nin kadını ve aileyi korumaya yönelik birçok uluslararası yasa sözleşmelerine imza attığına dikkat çeken Kendirci, şöyle devam etti:
"Aslında yasal sorunumuz yok. Bazı eksiklikleri olsa da mevcut yasal düzenlemeler kadını şiddetten koruyabilir. Ancak sorun mevcut yasaların bile uygulanmamasında. Yasalar yeterince uygulanmıyor. Eğer sorumlu kurumlar tarafından yasalarımız uygulansa, kadınlarımız bu katliamlardan yüzde 85 korunabilir. Örneğin; bir kişi şiddete uğradığı zaman her komşu şiddeti ihbar etmekle yükümlüdür. Ama tam tersine herkes susuyor. Tüm kadınlara sesleniyorum; duyduğunuzda, gördüğünüzde, tanık olduğunuzda ihbar edeceksiniz. Birbirinize sahip çıkacaksınız. Görevlerini yerine getirmeyen kurumlara baskı yapacaksınız."

FOTOĞRAFLI

 

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.