Türk Kızılayı katılımcı rekoruyla Guinness'e başvuracak

Türk Kızılayı, Antalya'da 5-11 Kasım'da düzenlenen Uluslararası Kızılay-Kızılhaç Dernekleri Federasyonu Genel Kurulu'na, ikisi gözlemci 191 ülkenin katılımı dolasıyla Guinnes'e başvuracak.

12 Kasım 2017 Pazar 16:14
Türk Kızılayı katılımcı rekoruyla Guinness'e başvuracak






İSTANBUL (AA) - Türk Kızılayı, Antalya'da 5-11 Kasım'da gerçekleştirilen Uluslararası Kızılay-Kızılhaç Dernekleri Federasyonu (IFRC) Genel Kurulu'na, ikisi gözlemci 191 ülkenin katılımı dolasıyla Guinnes'e başvuracak.

Türk Kızılayı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Uluslararası Kızılay-Kızılhaç Dernekleri Federasyonu (IFRC) Genel Kurulu ve Yasal Toplantılarının, Türk Kızılayı'nın ev sahipliğinde 189 ülkeden bin 646 delegenin katılımıyla Antalya'da gerçekleştirildiği belirtildi.

Açıklamada, Türk Kızılayı’nın Avrupa Kıta Başkanı seçildiği genel kurulun kapanışındaki konuşmasına yer verilen Türk Kızılayı Genel Başkanı Kerem Kınık, dünyanın en büyük insani yardım ağı olan Uluslararası Kızılhaç Kızılay Hareketi Yasal Toplantılarına ikinci defa ev sahipliği yapmaktan onur duyduklarını belirtti.

Genel kurulun rekor katılımla gerçekleştiğini vurgulayan Kınık, şunları kaydetti:

"Önümüzdeki günlerde bu katılımın Guinness dünya rekorları arasına tescil edilmesi ve birlikteliğimizin dünya çapında yankı bulması için başvuracağız. 189 katılımcı ülke ile KKTC ve Kosova'nın da gözlemci ülke olarak katılmasıyla Genel Kurulu 191 ülke ile gerçekleştirdik. Bazı ada ülkelerinden Antalya'ya ulaşmak 4 gün sürdü ancak neredeyse tüm dünya buradaydı."

"2030 stratejisi hazırlanıyor"

Antalya'daki görüşmeleri sırasında tartışılan konulara ilişkin bu büyük yardım ailesinin her zamankinden daha fazla bir araya gelmesi gerektiğinin oy birliği ile kabul edildiğini ifade eden Kınık, şöyle devam etti:

"Son bir hafta içinde, genel kurul toplantılarımızda, ikili ve çok taraflı görüşmeler, genel oturumlar ve paneller gönüllülük ve göç gibi önemli konular da dahil olmak üzere 2030 stratejisine temel olacak birçok konu ele alındı. 2020 stratejimize uyduğumuzda, hayatlar kurtarmaya ve zihinleri değiştirmeye devam edeceğiz. Burada verimli tartışmalarımız önümüzdeki on yılda, 2030 stratejisi oluşturmak için gerekli güncellemelere sağlam bir çerçeve oluşturuyor."

Yeni yönetim kurulu belirlendi

Açıklamada, aynı zamanda seçimlerin de yapıldığı genel kurulda aynı zamanda seçimlerin de yapıldığını belirtilerek, federasyonun yeni başkanının Francesco Rocca (İtalya Kızılhaçı) olduğu belirtildi.

Federasyonun dört başkan yardımcısından (Kıta Başkanlığı) birinin Kerem Kınık olduğuna vurgu yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Genel Başkan Kerem Kınık, önümüzdeki 4 yıl Federasyonun Avrupa Kıta Başkanı olarak görev yapacak. Afrika Kıta Başkanı Abdoul Azize Diallo (Senegal Kızılhaçı), Amerika Kıta Başkanı Miguel Angel Villarroel Sierraalta (Venezuella Kızılhaçı), Asya-Pasifik Kıta Başkanı ise Chen-Zu (Çin Kızılhaçı) oldu. Kerem Kınık, 116 oy ile seçilirken rakibi Alman Kızılhaçı’nın Genel Başkanı Volkmar Schön ise 62 oy aldı. Avrupa Bölgesi'nin Yönetim Kurulu ise İspanya Kızılhaçı, İngiliz Kızılhaçı, Gürcistan Kızılhaçı, Danimarka Kızılhaçı ve Hırvatistan Kızılhaçı’ndan oluştu."

Muhabir: Murat Paksoy

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.