Türk Kızılayının Yemen'de ihtiyaç sahiplerine yardımları sürüyor

Türk Kızılayı, Yemen'in Aden şehrinde ihtiyaç sahiplerine bin ton un dağıtımına başladı.

02 Ekim 2017 Pazartesi 23:09
Türk Kızılayının Yemen'de ihtiyaç sahiplerine yardımları sürüyor






ADEN (AA) - Türk Kızılayının Yemen'in Aden kentinde ihtiyaç sahibi ailelere gıda yardımı yaptığı bildirildi.

Türk Kızılayı yetkilisi Sadık Aydın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Yemen'in Aden kentinde İnsani Yardım Yüksek Komitesi iş birliğiyle bin ton un dağıtımına başlandığını söyledi.

Hur Mekser ilçesinden başlanan yardımdan diğer iller de dahil 40 bin ailenin istifade edeceğini dile getiren Aydın, "Bu dağıtılanlar, Türk gemisinin taşıdığı ve Temmuz ayında Aden Limanı'na ulaşan 10 bin tonluk yardımın bir parçası." dedi.

İnsani Yardım Yüksek Komitesi Koordinatörü Cemal Belfegıh da Kızılay'ın Husilerin elindeki bölgeler de dahil olmak üzere Yemen'in çoğu şehrine yardım götürdüğünü belirterek Türkiye'ye teşekkür etti.

Türkiye, iki yıldan uzun süredir devam eden çatışmalar nedeniyle insani şartların ağırlaştığı Yemen'in pek çok ilinde Kızılay, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ve Türkiye Diyanet Vakfı aracılığıyla yardım projeleri gerçekleştiriyor.

Anahtar Kelimeler:
YemenTürk KızılayıAden
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.