Türk Yıldızları'ndan Fethiye Semalarında Nefes Kesen Gösteri (2)

HAVACILIK ALANINDA ÜLKENİN MİLLİ TAKIMI YORUMU Muğla'nın Fethiye İlçesi'nde düzenlenen 15'inci Ölüdeniz Hava Oyunları Festivali kapsamında Türk Hava Kuvvetlerinin akrobasi timi Türk Yıldızları gösteri uçuşunun  ardından Dalaman...

25 Ekim 2014 Cumartesi 19:28
Türk Yıldızları'ndan Fethiye Semalarında Nefes Kesen Gösteri (2)






HAVACILIK ALANINDA ÜLKENİN MİLLİ TAKIMI YORUMU
Muğla'nın Fethiye İlçesi'nde düzenlenen 15'inci Ölüdeniz Hava Oyunları Festivali kapsamında Türk Hava Kuvvetlerinin akrobasi timi Türk Yıldızları gösteri uçuşunun  ardından Dalaman Hava Meydan Komutanlığı'na geri döndü. Gösteri timindeki ekipte yer alan Yüzbaşı Osman Yığcı, "Ülkemizde havacılık alanında henüz bilinçlenme ve etkinlik alanı oluşmuş değil. Türk Yıldızları havacılık alanında Türkiye'nin milli takımı aslında. Hem yurt içinde hem yurt dışında ülkemizi bayrağımızı tanıtmaya en üst seviyeye çıkartmaya çalışıyoruz. Her yıl mümkün oldukça yurt dışında dört veya beş gösteriye gitmeye çalışıyoruz. Bu açıdan da gençlere havacılığı sevdirmeye çalışıyoruz. Son yıllarda da gençlerimizin havacılığa ilgisi artmakta" dedi.
USTA ÇIRAK İLİŞKİSİ
Timdeki bir diğer isim Yüzbaşı Onur Adalı şunları söyledi: "Altı numara olarak sola olarak görev yapıyorum. Benim bu yıl timde altıncı yılım oldu. Bizde biraz usta çırak ilişkisi var. Timde kademe kademe olarak yükseliyoruz. Evlerimizde ailelerimiz bizleri büyük bir heyecanla izlemelerine rağmen korkuları var. Ama biz onları bu tehlikeli ve riskli işi korkusuzca yönettiğimizi gösterdik. Onlarda bu duruma alıştılar."

Yüzbaşı Ali Balcı, "Yapılan seçimler sonrasında time katıldım. Bu görevi en iyi şekilde yapmaya çalışıyorum" dedi.
Yüzbaşı Yener Köknar, "Timde iki numara sağ iç kanat olarak uçuyorum. Ekipte en son numara alan kişi benim" diye konuştu.
Üsteğmen Hasan Kocabaş, "Timde üç numara sol iç kanat olarak görev yapıyorum. Risk olarak yüksek risk taşıyan bir görev yapıyoruz. Hepimiz gösteriye çıkacağımız için stres ve heyecan altındayız" dedi.
UÇUŞTAN DÖRT SAAT ÖNCE BAKIM
Bakım teknisyeni Başçavuş İbrahim Özcan, "Türk Yıldızlarında uçak teknisyeni olarak çalışmaktayım. Ekibimiz bakımcı ekip olarak 35 personelden oluşmaktadır. Bizler 1992'den beri gökteki yıldızların yerdeki teminatlarıyız. Tüm bakımcı ekip arkadaşlar olarak bunu en iyi şekilde yapmaktayız. Uçuş öncesi dört saat önce uçak başına gelerek bakımlarımızı tamamlar gerekli bakımlarımızı yaparak onları sağ salim uçuşa göndermekteyiz. Bizler yurt içinde ve yurt dışında şartlar ne olursa olsun vatanımızı ve bayrağımızı oralarda gururla tanıtım ve taşımaktayız" dedi.

FOTOĞRAFLI

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.