Türkiye genelinde elektrik kesildi, hayat durdu (8)

EBSO BAŞKANI'NDAN TEPKİ: BUGÜNÜN TÜRKİYE'SİNE YAKIŞMADI Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, uzun elektrik kesintisiyle ilgili yazılı açıklama yaparak tepkisini gösterdi. Yorgancılar'ın açıklaması...

31 Mart 2015 Salı 16:54
Türkiye genelinde elektrik kesildi, hayat durdu (8)






EBSO BAŞKANI'NDAN TEPKİ: BUGÜNÜN TÜRKİYE'SİNE YAKIŞMADI
Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, uzun elektrik kesintisiyle ilgili yazılı açıklama yaparak tepkisini gösterdi. Yorgancılar'ın açıklaması şöyle:
"Sabah saatlerinden itibaren yaşanan elektrik kesintisinde, Türkiye’yi karanlığa gömmenin ötesinde, en büyük yarayı sanayi almıştır. 4 saatin ardından çok kısıtlı verilen elektrik ve ne yazık ki sebebi tam olarak açıklanamayan bir durum olarak yaşanılan kaos ortamı bugünün Türkiye’sine yakışmamıştır. Elektrik kesintisi üretimi sekteye uğratırken, milyonlarca dolarlık makinelere de zarar vermektedir. Şu anda jeneratörü olan büyük ölçekli kuruluşlarımız ve belli bölümlerde kullananların dışında sadece İzmir’de değil, diğer illerimizde de sanayicilerimiz şaşkın ve öfkeli olmanın dışında ellerinden bir şey gelmemektedir. Belirsizlik, durumu daha da güçleştirmektedir. Elektriği yoğun kullanan belli sektörlerimiz kuşkusuz bu süreçte ciddi zarar görmüştür. Bu zarar mutlaka telafi edilmeli ve sağlıklı bilgiler bizlerle paylaşılmalıdır."
ANTALYA'NIN SAATLİK ZARARI 4.4 MİLYON TL
Antalya Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Başkanı Ali Bahar, elektrik kesintisi nedeniyle sadece Antalya'nın saatlik zararının 4.4 milyon TL olduğunu açıkladı.
Türkiye Elektrik İletim A.Ş.'nin 'sistem arızası' olarak açıkladığı Türkiye genelindeki elektrik kesintisinin sanayiciye büyük zarar verdiğini belirten Antalya OSB Başkanı Ali Bahar, önce batı illerinde başlanan ve ardından doğu illerinde olmak üzere tüm Türkiye'de elektrik sisteminin çökmesinin en çok sanayi kuruluşlarını vurduğunu söyledi.
İşletmelerde faaliyetlerin aksadığını, birçoğunda üretimlerin durduğunu belirten Ali Bahar, "Antalya OSB'de de aynı durumla karşı karşıya kaldık. Biz sanayicilerimizi hemen bilgilendirerek, sisteme her an enerji tatbik edilebileceğinden dolayı dikkatli olmaları hususunda uyardık. Bölgemizde ciddi boyutta üretim kaybı yaşandı. Günlük ortalama 1.1 milyon kilowatt enerji kullanılmaktadır. Bu da ciddi kayıp olduğunu gösteriyor" dedi.

Antalya OSB'de bir saatlik enerji kesintisinin 4.4 milyon TL üretim kaybına neden olduğunu kaydeden Bahar, "Makinelerimizin de dur-kalk nedeniyle ciddi hasarlar gördüğünü tahmin ediyoruz. Bu anlamda sanayicilerimizin sigorta şirketleriyle temas kurmalarını, zararlarını tahsis yoluna gitmelerini tavsiye ediyoruz" diye konuştu.
Sadece Antalya OSB'deki zararın milyonlarca lira olduğunun altını çizen Bahar, Türkiye genelinde ise milyarlarca dolar bir zarar oluştuğunu kaydetti.
Antalya'daki elektrik kesintisi halen devam ediyor.
ESKİŞEHİR'DE PROTESTO
Eskişehir'de Halkevleri üyeleri, Osmangazi Elektrik Perakende Satış A.Ş.'nin (OEPSAŞ) önünde basın açıklamasını yaparak elektrik kesintisini protesto etti.
Halkevleri üyeleri İstiklal Mahallesi'ndeki OEPSAŞ önünde toplanarak basın açıklaması yaptı.  'AKP karanlıktır dedik inanmadınız. Bakın ne oldu şimdi' yazılı pankart açan grup sık sık 'Ampul ampul dedik cereyanı kestiniz', 'Karanlığa meydan okuyoruz' sloganları attı.
Eskişehir Halkevleri Yönetim Kurulu üyesi Şahap Arpacı yaptığı konuşmada, geçen seçimlerde elektrik kesintilerinin trafoya giren kedilerden kaynaklandığı yolunda açıklamaların yapıldığını belirterek, "Şimdi Türkiye'nin bu kadar vilayetinde elektrik kesintisi olması acaba sokağa bırakılan seçim kedilerinden mi? Halkevleri olarak bunu merak ediyoruz" dedi. Halkevleri üyeleri yapılan konuşmaların ardından çeşitli sloganlar attıktan sonra dağıldı.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.