Tüsiad Üyeleri 'anadolu Buluşmaları' İçin Van'a Geliyor

Gülay KUYUCU/VAN,() - VAN Dinamik ve Sanayici İşadamları Derneği (VADSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Suat Çiftçi, 6 Kasım'da Türkiye Sanayici ve İşadamları Derneği’ne (TÜSİAD) üye 60 iş adamının Van’a geleceğini söyledi....

30 Ekim 2014 Perşembe 13:49
Tüsiad Üyeleri 'anadolu Buluşmaları' İçin Van'a Geliyor






Gülay KUYUCU/VAN,() - VAN Dinamik ve Sanayici İşadamları Derneği (VADSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Suat Çiftçi, 6 Kasım'da Türkiye Sanayici ve İşadamları Derneği’ne (TÜSİAD) üye 60 iş adamının Van’a geleceğini söyledi. Çiftçi bu ziyaretin özellikle son zamanlarda yaşanan gergin sürece de bir katkı sağlayacağına inandıklarını söyledi.
Van TSO Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva ile VADSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Suat Çiftçi, kahvaltılı basın toplantısı düzenledi. Toplantıda konuşan VADSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Suat Çiftçi, TÜSİAD'a üye 60 iş adamının 6 Kasım tarihinde Van'a geleceğini söyledi. Sanayici ve iş adamlarının 'Anadolu Buluşmaları' adı altındaki ilk gezilerinin Cizre'de gerçekleştiğini belirten Çiftçi, geçtiğimiz yıl ise bu toplantıyı Batman'da yapıldığını belirterek, "Aynı şekilde bu toplantının üçüncüsü ise Van'da gerçekleşecektir. TÜSİAD'ın bu çalışması, aynı zamanda çözüm sürecinin iktisadi ayağını oluşturmak için yapmış olduğu bir çalışmadır. TÜSİAD'ın 6 Kasım'da gelmesinin bu gergin sürece de bir katkı sağlayacağına inanıyoruz" dedi.
Çiftçi, daha önce Van’da bir federasyon olmadığı için doğudaki illerin Diyarbakır’a bağlı çalıştıklarını belirterek, TÜSİAD’ın doğuda bir konfederasyon kurulmasına izin verdiğini ifade eden Çiftçi,"Bu kapsamda çalışma başlattık. Çalışmalar çerçevesinde kurulacak olan Doğu Sanayici ve İş Dünyası Federasyonu (SİFET) Konfederasyonu’nun kurulma aşamasına geldiğini ve konfederasyona Van, Hakkari, Muş ve Bitlis illerinin bağlı olduğunu söyledi.
Van TSO Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva ise, VADSİAD ve onların paydaşlarıyla burada TÜSİAD'a ev sahipliği yapmanın çok anlamlı olacağını belirterek, şöyle konuştu:

"Sürekli Doğu, Güneydoğu'da, Kürtlerin yaşadığı coğrafyada algı kırılmaları yaşanıyor. Hepimiz bunu iliklerimize kadar yaşıyoruz. Bu çerçevede iş dünyasının sorumluluk almasını, en azından gelip görmeleri, potansiyeller hakkında bir fikir edinmeleri bile ilerde kuracağımız iş birlikleri açısından önemli bir açılım oluşturur. TÜSİAD’ın, toplumsal meselelere duyarlılığı herkes tarafından biliniyor. 6 Kasım’daki Van ziyaretini, VADSİAD ve onların paydaşlarıyla burada TÜSİAD’a ev sahipliği yapmak suretiyle bir farkındalığa dönüştürmek belki de Van’ın en kırılgan olduğu dönemlerde böylesi bir ziyaretin çok anlamlı olacağını düşünüyoruz. İş adamlarının Van’a gelmeleri, elbette bizim de onları bu çerçevede sahiplenmemiz, desteklememiz anlamına geliyor ki, biz de bunu yapacağız. Van’daki iş dünyasını, bu çabaya katkı sağlamasını ve 6 Kasım’da herkesin buraya gelip bu etkinlik içinde yer alması çağrısında bulunuyorum."

FOTOĞRAFLI

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.