Tuzla OSB'deki fabrikaya, 'projeye aykırı' diye iskan verilmemiş

Haluk TURGUT / ÇAYIROVA(Kocaeli), () - İSTANBUL Tuzla Organize Sanayi Bölgesi (İTOSB) içinde 1 milyon lira harcama yaptığı fabrikasına, tüm eksiklerini gidermesine rağmen iskan ve işletme ruhsatı verilmediğini ileri süren işadamı Yaşar...

21 Ağustos 2015 Cuma 10:58
Tuzla OSB'deki fabrikaya, 'projeye aykırı' diye iskan verilmemiş






Haluk TURGUT / ÇAYIROVA(Kocaeli), () - İSTANBUL Tuzla Organize Sanayi Bölgesi (İTOSB) içinde 1 milyon lira harcama yaptığı fabrikasına, tüm eksiklerini gidermesine rağmen iskan ve işletme ruhsatı verilmediğini ileri süren işadamı Yaşar Bayram'ın  iddalarına İTOSB yetkililerinden yanıt geldi. İTOSB Bölge Müdür Yardımcısı Çağlar Kahraman, "Eğer eksiklik yoksa burada bir günde iskan veriliyor. Fabrika binasına eksikleri bulunduğu ve mevzuata aykırı olduğu için iskan verilmedi" dedi. 
İstanbul Duddullu ve Küçükbbakkalköy'de bulunan oto yedek parça ve aksesuarı üretimi yapılan iki tesisini, İTOSB'de 4 ay önce kiraladığı ve bugüne kadar 1 milyon lira harcama yaptığını söylediği 2 bin metrekarelik binaya taşımak isteyen Yaşar Bayram, tüm eksikleri gidermesine rağmen iskan ve işletme ruhsatı verilmediğini ileri sürdü. Yaşar Bayram, tepkisini dile getirmek için de binaya afiş astı. 
'ÇATI KATI PROJEYE AYKIRI'
İddialarla iligili açıklama yapan İTOSB Bölge Müdür Yardımcısı Çağlar Kahraman, firma sahibinin  2015 yılının Şubat ayında mevcut fabrika binasını kiraladıklarını belirterek şunları söyledi:
'Kendilerine, 'Eksiklikleri tamamlayarak iskan almanız gerekiyor. Eğer eksiklikleri tamamlarsanız, iskan alabilirsiniz' dedik. Burası profesyonel bir kadro tarafından, yönetmeliklere göre yönetilen bir organize sanayi bölgesi. Eğer eksiklik yoksa, bir günde bile iskan alınabilmektedir. Ancak firma eksiklikleri gideremediğinden, biz de mevzuata aykırı olduğu için iskan veremedik. Asansör ruhsatları 3 ay sürdü. Çatı katı ise proje dışı imalat şeklindeydi. Yani projeye aykırı durumdaydı. Bu koşullarda bizim iskan vermemiz mevzuatlara aykırı davranmak olurdu." 

'HER ZAMAN SANAYİCİNİN YANINDAYIZ'
İTOSB olarak 2002 yılından bu yana hizmet verdiklerini kaydeden Kahraman, her zaman sanayicinin yanında olduklarını devletten bir kuruş destek almadan hizmet sunduklarını söyledi. Kahraman şöyle dedi:
"Bölgemizde 110 fabrika üretim yapmaktadır. Yüzde 50’si otomotiv yan sanayi, yüzde 20’si plastik ve elektrik, yüzde 15’i de ilaç sanayii oluşturmaktadır. Şu anda 7 bin kişiye istihdam sağlanmaktadır. Bu rakam yeni fabrikaların hizmete açılmasıyla 10 bini bulacaktır. Sanayicilerimizin tüm ihtiyaçlarını kar amacı gütmeden karşılıyoruz."

FOTOĞRAFLI

 

 

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ahmet bayram 2015-08-21 22:34:16

çağlar bey mevzuattan bahsediyor. hemde hiç utanmadan sıkılmadan!! mevzuatı uygulamak bizi görünce mi aklına gelmiş? merak etmesin!! bilim sanayi ve teknoloji bakanlığındaki kabarık yolsuzluk dosyasına bir yenisi daha eklendi. site içerisinde mevzuata aykırı binalar tespit edildi. i̇tosb da ve doğu sanayide yaptığınız tüm yolsuzluklar gün yüzüne çıkacak. bundan sonra gelen müfettişlere dosya kapattıramayacaksınız. sesini çıkaran zayıf gördüğünüz kim varsa sindirdiniz. sizin karşınıza gelip edebimizle kibarca konuştuk ama siz bu tavrımızı güçsüz olduğumuz yönünde yorumladınız. sizi o kadar ikaz ettik.. ne eksiğimiz varsa yazın verin bize yaptıralım diye ama siz eksikleri tek seferde vermek yerine biri tamamlandıktan sonra diğerini verdiniz. sizden yazı istedik "bu eksikler tamamlandıktan sonra iskanınız verilecektir" cümlesi içeren. böyle bir yazı vermeyeceğini söyledin çağlar efendi. bu da senin tüm kötü niyetini ortaya koyuyor zaten. ama bundan sonra siz düşünün.devletle başbaşasınız