Üç Beş Ağaç Kervanı 'doğa ve barış' için Mersin'de

İbrahim MAŞE/MERSİN, ()- DOĞANIN talan edilmesine karşı sanat siperi oluşturmak amacıyla Türkiye turuna çıkan Üç Beş Ağaç Kervanı, 3'üncü durağı olan Mersin'e geldi. Praksis Müzik Kolektifi, Merhaba Sanat...

28 Ağustos 2015 Cuma 20:27
Üç Beş Ağaç Kervanı 'doğa ve barış' için Mersin'de






İbrahim MAŞE/MERSİN, ()- DOĞANIN talan edilmesine karşı sanat siperi oluşturmak amacıyla Türkiye turuna çıkan Üç Beş Ağaç Kervanı, 3'üncü durağı olan Mersin'e geldi.
Praksis Müzik Kolektifi, Merhaba Sanat Tiyatrosu ve Derme Tiyatro'nun öncülüğünde bir araya gelen sanatçılardan oluşan Üç Beş Ağaç Kervanı, Muğla ve Antalya'nın ardından Mersin'de doğaya ve barışa dikkat çekmek için etkinlik yaptı. Merkez Akdeniz İlçe Belediyesi önünde, 'Nükleere Hayır', 'Savaşa Hayır' ve 'Denizimi Kirletme' yazılı dövizlerle karşılanan grup, alana müzik yaparak girdi. Pandomim, kukla ve müzik gösterileri yaparak katılımcıları selamlayan grup, şarkılar ile doğa katliamı ve savaşa tepki gösterdi.

Mini gösterinin ardından yapılan basın açıklamasında konuşan Akdeniz Belediye Başkanı Fazıl Türk, "Hükümet eli ile doğamız yok edilmektedir. En son Hopa'da neler yaşandığını gördük. Bu yanlışlara hep beraber karşı çıkmalıyız. Doğanın talanına karşı sanat siperi oluşturmayı amaçlayan ve bu amaç doğrultusunda ülke çapında mücadele veren Üç Beş Ağaç Kervanı'na şükranlarımı sunuyorum. Akkuyu'ya nükleer santral kurmak isteyen hükümete karşı mücadele edenlere teşekkür ediyorum'' dedi.
Konuşmaların ardından başta Başkan Türk olmak üzere onlarca kişi, alana getirilen bisikletlere binerek 8 kilometre pedal çevirdi. 
FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.