Üçüncü Yıl Dönümünde Van Depreminde Ölenler Anıldı (2)

ARKADAŞLARIMIZ MEZARLARI BAŞINDA ANILDI Van'da 9 Kasım 2011 tarihinde meydana gelen ikinci depremde Bayram Oteli enkazının altında kalarak hayatını kaybeden Doğan Haber Ajansı muhabirleri Sebahattin Yılmaz Erzurum'da, Cem Emir Tunceli'de...

09 Kasım 2014 Pazar 17:10
Üçüncü Yıl Dönümünde Van Depreminde Ölenler Anıldı (2)






ARKADAŞLARIMIZ MEZARLARI BAŞINDA ANILDI
Van'da 9 Kasım 2011 tarihinde meydana gelen ikinci depremde Bayram Oteli enkazının altında kalarak hayatını kaybeden Doğan Haber Ajansı muhabirleri Sebahattin Yılmaz Erzurum'da, Cem Emir Tunceli'de mezarları başlarında yapılan törenlerle anıldı.
Tunceli'nin merkeze bağlı Çığlı Köyü'nde Cem Emir'in mezarı başındaki anma törenine ailesi ve arkadaşları katıldı. Cem Emir'in mezarına arkadaşları karanfil bırakıp mum yakarken, burada konuşan babası Mehmet Ali Emir, Türkiye'de her gün iş kazalarında ve yetersiz denetimler nedeniyle bir çok kişinin hayatını kaybettiğini söyledi.
Soma'da kömür, İstanbul'daki asansör faciasından sonra şimdi Ermenek faciasının konuşulduğunu belirten Mehmet Ali Emir, "Van depreminde yıkılan Bayram Oteli'de de denetim yapılmamış ve ihmaller zinciri vardı. Cem bu ihmaller yüzünde hayatını kaybetti. Tabi ki Sabahattin Yılmaz ve enkaz altında kalan diğer insanlarda bu ihmalden kaynaklı öldüler. Bizler başlattığımız hukuk mücadelesinde yolumuza devam ediyoruz. Yargıtay yerel mahkemenin verdiği kararı bozdu ve Bayram oteli sahiplerine verilen cezayı az buldu. Yargılama hala devam ediyor, umarım adalet yerini bulur. Cem sadece Gazeteciydi ve görevi başındı hayatını kaybedeli 3 yıl oldu. Bizler anne, baba ve kardeşleri Cem'i çok özlüyoruz" dedi.
Tunceli Gazeteciler Derneği Başkanı Ali Haydar Gözlü de yaptığı konuşmada Cem Emir ve Sebahattin Yılmaz'ın yeterli denetim yapılmadığı için öldüğünü söyledi.

Ferit DEMİR/TUNCELİ, () -

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.