Üçüncü Yıl Dönümünde Van Depreminde Ölenler Anıldı

Murat ÇAĞLAR/VAN, () - VAN'da 9 Kasım 2011'de meydana gelen Richter ölçeğine göre 5.6 büyüklüğündeki depremde yaşamlarını yitiren 43 kişi, acı olayın 3'üncü yıl dönümünde çeşitli anma programlarıyla anıldı. Van'da 9...

09 Kasım 2014 Pazar 16:49
Üçüncü Yıl Dönümünde Van Depreminde Ölenler Anıldı






Murat ÇAĞLAR/VAN, () - VAN'da 9 Kasım 2011'de meydana gelen Richter ölçeğine göre 5.6 büyüklüğündeki depremde yaşamlarını yitiren 43 kişi, acı olayın 3'üncü yıl dönümünde çeşitli anma programlarıyla anıldı.
Van'da 9 Kasım 2011'de merkez üssü Edremit İlçesi olan depremde aralarında muhabirleri Sebahattin Yılmaz ve Cem Emir'in de bulunduğu 43 kişi yaşamlarını yitirdi. Birçok kişinin yaralandığı depremde 2'si otel olmak üzere 25 bina yıkıldı. Yüzlerce binanın ağır hasar gördüğü depremin 3'üncü yıl dönümünde depremde hayatını kaybedenler çeşitli etkinliklerle anıldı. 
MEVLİT OKUTULDU

İlk program Van Gölü Gazeteciler Cemiyeti'nin organizesiyle gerçekleştirildi. Depremde yıkılan Bayram Oteli enkazında hayatını kaybeden muhabirleri Sebahattin Yılmaz ve Cem Emir için Boyalar Camii'nde mevlit okutulup dua edildi. Daha sonra Valilik tarafından İl Afet Acil Durum Müdürlüğü'nde anma töreni  yapıldı. Depremde hayatını kaybedenler için yapılan saygı duruşu ile başlayan anma törenlerinde, Kuran okunup dualar edildi. Anma programı öğrencilerin şiirler okumasıyla son buldu. 
KALICI KONUT İSTİYORLAR
Öte yandan depremden buyana Anadolu Konteyner kentte yaşayan 30 depremzede aile Feki Teyran Parkı'nda basın açıklaması ve oturma eylemi yaptı. Depremzedeler adına konuşan Depremzede Aileler Halk Meclisi Üyesi Bülent Uluada, konteynerlerin oturulamaz hale geldiğini ve kalıcı olarak barınabilecekleri konutlar istediklerini söyledi. Basın açıklamasının ardından 30 dakika oturma eylemi yapan depremzede aileler sessizce dağıldı.


FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.