Uluabat'ta kaçak avcılara multikopterli takip

BURSA’da, koruma altına alınan Uluabat Göl’ünde kaçak avlananlar bundan sonra havadan tespit edilecek. Orman ve Su İşleri Bakanlığı 2'nci Bölge Müdürlüğü Türkiye’de ilk defa uygulanan sistemle Uluabat Gölü’nü 6...

26 Mart 2015 Perşembe 09:56
Uluabat'ta kaçak avcılara multikopterli takip






BURSA’da, koruma altına alınan Uluabat Göl’ünde kaçak avlananlar bundan sonra havadan tespit edilecek. Orman ve Su İşleri Bakanlığı 2'nci Bölge Müdürlüğü Türkiye’de ilk defa uygulanan sistemle Uluabat Gölü’nü 6 güvenlik kamerasının yanı sıra multikopter kamera ile havadan takip yapacak.
'Apolyont' olarak da adlandırılan Bursa’ya 34 kilometre uzaklıkta 13 bin 500 hektarlık alana sahip koruma altındaki Uluabat Gölü’nde kaçak avlanmanın önüne geçilmesi amacıyla Orman ve Su İşleri Bakanlığı İkinci Bölge Müdürlüğü havadan takip sistemi kurdu. Ramsar Sözleşmesi kapsamında bulunan ve 200’ü aşkın kuş türünün yaşadığı gölde, 2014-15 yılları arasında gölde kaçak avlanan 152 kişiye 170 bin lira para cezası kesilirken, 2015 yılında ise ilk üç ayda 16 kişiye 80 bin lira para cezası uygulandı.
Orman ve Su İşleri Bakanlığı İkinci Bölge Müdürü Yahya Güngör, şöyle dedi:
"Uluabat Gölü, Türkiye’nin ve Bursa’nın en önemli su kuşlarının bulunduğu bir alandır. Ayrıca, ülkemizdeki 14 Ramsar koruması altında olan ve uluslararası korunan bölgelerimizden bir tanesidir. Göl çevresinde yaşayan kuşların ve canlıların korunması maksadıyla yönetim planlarımızı harfiyen yerine getirmekteyiz. Bugüne kadar Uluabat Gölü’nde 200 aşkın su kuşu tespit edilmiş bunların 85 türü burada yuvalayıp yavrulama yapmaktadır. 22 Şubat itibariyle avlanma sezonu sona erdiği için denetimlerimiz daha da sıklaştırdık. Kameralardan aldığımız görüntülerle kaçak avcılık yapan kişilere gerek cezaları uyguladık."
Eskikaraağaç Köyü’ndeki gözlem evinden 7 gün 24 saat 6 kamera ile göletin izlendiğini belirten Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü Ekrem Terzioğlu da, gölün kontrol ve denetimi için 6 noktada kamera sistemiyle sürekli izleme yaptıklarını bildirirken, şöyle konuştu:
"Ayrıca multikopter kamera sistemiyle de kaçak avcılıkla mücadele kapsamında iyi bir yol kat ettik. Elde ettiğimiz görüntülerden sonra Zodyak botla hızlı bir şekilde avlanmaya yapanların yanına ulaşma imkanımız oluyor."

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.