'umut'a Verilen Şans Babama Da Verilsin'

Mustafa KOZAK/ANTALYA, () - ANTALYA'da, üç yıl önce geçirdiği trafik kazasının ardından bilincini kaybeden Ali Pekşen, yatağa mahkum kaldı. Hiçbir organını hareket ettiremeyen, nefes alma dışında bir fonksiyonu yerine getiremeyen Pekşen'in...

24 Ekim 2014 Cuma 10:22
'umut'a Verilen Şans Babama Da Verilsin'






Mustafa KOZAK/ANTALYA, () - ANTALYA'da, üç yıl önce geçirdiği trafik kazasının ardından bilincini kaybeden Ali Pekşen, yatağa mahkum kaldı. Hiçbir organını hareket ettiremeyen, nefes alma dışında bir fonksiyonu yerine getiremeyen Pekşen'in eşi ve üç çocuğu, Ali Pekşen'in tedavisi için umutla destek bekliyor.
Antalya Muratpaşa Belediyesi'nin temizlik işlerini yapan taşeron şirkette temizlik işçisi olarak çalışan evli ve üç çocuk babası 46 yaşındaki Ali Pekşen, 18 Eylül 2011 günü belediyenin çöpünü boşalttıktan sonra kamyonu yıkayıp arkadaşlarıyla birlikte belediyeye gitmek üzere yola çıktı. Gazi Bulvarı'nda bir bakkaldan alışveriş yapıp kamyona binmeye hazırlanan Pekşen'e, tali yoldan gelen bir kamyonet çarptı. Aylarca yoğun bakımda kalan ve sonrasında malulen emekli edilen Pekşen, yatağa mahkum kaldı.
Bilinci de yerinde olmayan Pekşen'in eşi Asiye Pekşen, kazadan sonra ikisi erkek üç çocuğu ve yatalak kocasıyla ortada kaldıklarını söyledi. Asiye Pekşen, "Eşim, birkaç yıl içinde bilinci açılır denilerek taburcu edildi. Eşim nefes alıp vermenin dışında bir hareket yapamıyor. Beslenemiyor, ayağa kalkamıyor. Ağzını bile açıp kapatamıyor. Yıkanması, yedirilmesi, içirilmesi, altının değiştirilmesi, bakım, giydirilmesi, banyo yapılması çok zor" dedi.
Kendisi de hasta olduğu için eşinin bakımıyla yeterince ilgilenemediğini anlatan Pekşen, "Çocuklarım okula gidiyor. Bize destek olunmasını ve eşimin tedavisinin yapılmasını istiyorum. Kazadan sonra eşimin bilincinin birkaç yıl içinde açılabileceği söylenmişti. Hiçbir gelişme olmadı. Bu ülkenin askeri hastaneleri var. Kolunu, bedenini kaybeden gazilerin tedavi edildiği hastanelerde eşime benzer rahatsızlıkları olanların da tedavi edilebildiği söyleniyor. Bize yardımcı olmalarını istiyoruz" diye konuştu.

Ali Pekşen'in ortanca oğlu Hasan Pekşen ise "Bize söylendiğine göre beynine oksijen gitmediği için bilinci kaybolmuş. Hiçbir ihtiyacını gideremeyen, konuşamayan, sadece nefes alıp veren bir insan olarak gözümüzün önünde eriyip gidiyor. Kız kardeşim babamı bu halde görmeye dayanamıyor" dedi.
'UMUT'U HASTANEDE GÖRDÜK'
Babasını her görüşünde Gülsüm Kabadayı adlı kadının bakımını yaptığı Rus olduğu tahmin edilen gencin aklına geldiğini söyleyen Hasan Pekşen, şöyle konuştu:
"Babam gibi Umut adı verilen genç de trafik kazası sonucu yatalak kalmıştı. Kimsesi bulunamayan bu gence Gülsüm Kabadayı sahip çıktı. Biz Umut'u babamın tedavisi sırasında hastanede görmüştük. Umut'a devletimiz destek oldu. Benim babama da Umut gibi destek olunmasını istiyoruz. Benim babamın durumu, belki Umut adı verilen gençten bile daha kötü. Daha önce kendisini banyo için kaldırmakta çok zorlanıyordum. Kilo verdiği için şimdi daha kolay kaldırabiliyorum. Elimizden tutulmasını istiyoruz. Babam eski haline dönemese bile konuşmasına dahi razıyız. Herkese kucak açan devletimiz babama da ihtiyaç duyduğu yardımı esirgemez diye düşünüyoruz. Kimseden para pul istemiyorum. Babamın ayağa kalkmasını, en azından bize derdini anlatabilmesini istiyorum."

FOTOĞRAFLI
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.