Üniversite öğrencisi yavru köpeklere 'yediemin' oldu

Edirne'de yurda kaçak yollarla getirilmek istenirken sınır kapısında yakalanan yavru köpeklere, üniversite öğrencisi Yağmur Islattı "yediemin" olarak evinde bakıyor.

17 Şubat 2018 Cumartesi 12:24
Üniversite öğrencisi yavru köpeklere 'yediemin' oldu






EDİRNE - CİHAN DEMİRCİ

Trakya Üniversitesi (TÜ) Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğrencisi ve Edirne Doğayı Hayvanları Koruma ve Yaşatma Derneği Üyesi Yağmur Islattı, ailesiyle yaşadığı evde Pomeranian cinsi üç yavru köpeğe yaklaşık iki aydır "yedieminlik" yapıyor.

Hayvansever Islattı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, cins köpeklerin yurt dışındaki çiftliklerde insanların egolarını tatmin etmek için üretildiğini anlattı.

Hayvan kaçakçılarının yavru köpekleri henüz sütten kesilmemişken annelerinden ayırdığını belirten Islattı, "Kaçakçılar köpekleri ticaret amacıyla kullandıkları için kötü şartlarda getiriyor. Bir kısmı havasızlıktan ya da yolda soğukta hastalanıp ölüyor. Onlara kıyamıyoruz. Hayvan haklarını savunduğumuz için kış şartlarında daha fazla hastalanmamaları için evlerimizde bakıyoruz." dedi.

"Yavru köpekler evin köpeğiyle de iyi geçiniyor"

"Tospik", "Cingöz" ve "Bella" adını verdiği yavru köpeklere ihalesi yapılana kadar bakacağını anlatan Islattı, şunları kaydetti:

"Geldiklerinde çok küçüklerdi, ilk akşam çok korktular, ağladılar. Üçü de titriyordu. Evimde baktığım 'Ares' isminde bir köpeğim de var. Birbirlerine gerçekten alıştılar. Biraz zaman geçince aile olmaya başlıyorsunuz. Bizim için de bu çok zor. Alıp bakıyoruz, ölümden kurtarıyoruz, hayata tutunmalarını sağlıyoruz ve sonunda hiç istemediğimiz halde satılmalarına göz yummak zorunda kalıyoruz. Bu bizim için de bir çaresizlik. Bu yüzden de çok üzgünüz.

Kaçak yakalanan köpekler yediemine veriliyordu, o şartlarda bu kadar küçük yavruların orada yaşamalarına imkan yok. Biz onlara evimizi açmasaydık onlar hayatta olmayacaktı. Nefes alan bir canlının satılmasına karşıyız. Hiçbir canlı para karşılığı satın alınmamalı. Onlar bizim hayatımızın bir parçası. Biz kendimize can dostu seçmeliyiz, oyuncak satın almamalıyız."

Evinin bir odasını köpeklere verdi

Yağmur Islattı, evinin bir odasını köpek yavruları için düzenlediğini belirterek, "Altlarını da bezledik. Maalesef şimdi tuvalet alışkanlıkları yok. Dışarıya da çıkartamıyoruz, başlarına bir şey gelmesin diye. Kendi köpeğimiz olmadığı için tuvalet alışkanlığı da veremiyoruz. Bir odada kapalı kalmasınlar diye altlarını bezledik, böylece bizimle, bütün gün evimizin köpeğiyle oynuyorlar. Yorulduklarında ise odalarına gidip yatıyorlar." diye konuştu.

Edirne'de, yurda kaçak yollarla getirilmek istenirken sınır kapısında yakalanan üç Pomeranian ve iki buldog cinsi yavru köpek, Kapıkule Sınır Kapısı'ndaki Edirne Tasfiye İşletmeleri'nde 20 Şubat'ta ihale ile satışa sunulacak.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.