Üniversitedeki 'kadına şiddet' konulu oyunda, Özgecan Aslan anıldı

Nursima KESKİN/ERZURUM, () - ERZURUM Atatürk Üniversitesi'nde 'Kadına şiddet' konulu tiyatro gösteri sonunda Mersin'de öldürülen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan anıldı. Atatürk Üniversitesi Kültür Merkezi'nde 8 Mart Dünya Kadınlar...

06 Mart 2015 Cuma 16:44
Üniversitedeki 'kadına şiddet' konulu oyunda, Özgecan Aslan anıldı






Nursima KESKİN/ERZURUM, () - ERZURUM Atatürk Üniversitesi'nde 'Kadına şiddet' konulu tiyatro gösteri sonunda Mersin'de öldürülen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan anıldı.
Atatürk Üniversitesi Kültür Merkezi'nde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle düzenenen programa Rektör Prof. Dr. Hikmet Koçak, Vali Ahmet Altıparmak'ın eşi Özden Altıparmak, Emniyet Müdürü Kamil Karabörk'ün eşi ve PEKAY (Polis Eşleri Kaynaşma Derneği) temsilcisi Zuhal Karabörk, kadın dernekleri temsilcileri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Program kapsamında ilk olarak Güzel Sanatlar Fakültesi Geleneksel Türk El Sanatları Bölümünde Yrd. Doç. Dr. Ayşe Aslıhan Eroğlu'nun dokuma resim sergisi açıldı. Resimlerde kadınların içe kapanık, neşeli gibi özelliklerinin anlatıldığını işaret eden Yrd. Doç. Dr. Eroğlu, çeşitli kadın figürlerini kilime işleyerek resimlere huzur, derinlik, özgürlük, özgüven, gözyaşı, masumiyet, hüzün gibi isimler verdiğini bildirdi.
Serginin gezilmesinin ardından Güzel Sanatlar Fakültesi Sahne Sanatları Bölümü öğrencilerinden Alev Mercan ile Özlem Çiftçi, 'kadına şiddet' temalı tiyatro gösterisi sergiledi. Oyunda Özlem Çiftçi, eşinden sürekli şiddet gören, aynı zamanda kayınbiraderinin tacizine uğrayan evli ve 2 çocuklu bir kadını canlandırırken Alev Mercan kaçılılarak 3 kişinin tecavüzüne uğrayan ve üzerinde sigara söndürülen genç bir kızın yaşadıklarını anlattı.

Oyunun sonunda bir minibüs sürücüsü tarafından huncarca öldürülen Özgecan Aslan anıldı. Sinevizyonda gösterilen 'Özgecan'ı unutma' yazısı katılımcılar tarafından uzun süre alkışlandı.
Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Hikmet Koçak, dünyada her 3 kadından birinin şiddete uğradığını bildirdi. Prof. Dr. Hikmet Koçak, üniversite olarak küresel ölçekli bir kadın dayanışma kampanyası olan 'He For She'ye (Kadın için erkek) destek verdi. 'He For She' kampanyasıyla dünya nüfusunun yarısını oluşturan erkeklerin, kadın haklarını savunmalarının hedeflendiğini anlatan Prof. Dr. Koçak, "Bir üniversite öğrencisi olan Özgecan'ın acısı yüreklerimizde hala tazeliğini koruyor. Kadın sorununa ilişkin, kurum olarak oldukça büyük bir hassasiyetimizin olduğunu herkesin bilmesini istiyorum. Geçmişte bu büyük kurumun altında bazı küçük olaylar yaşanmıştır. Bunlar bizleri derinden üzmüştür. Bu olaylara karşı her türlü tedbir alınacaktır. Her yaştan erkeğe, kadınlara destek vermeleri için çağrıda bulunuyoruz. Kampanya 15 Eylül'e kadar sürecek. Bu süre içinde düzenlediğimiz etkinlikler umarım kadın gerçeğine ilişkin farkındalıkları artırır" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.