Üniversiteliler Hem Dikti Hem Sergiledi

ERCİYES Üniversitesi (ERÜ) Tekstil Mühendisliği öğrencileri, tasarlayıp diktikleri kıyafetleri defileyle sergiledi. Sabancı Kültür Merkezi’nde, bu yıl 3’üncüsü düzenlenen kıyafet defilesine, Tekstil Mühendisliği Bölüm Başkanı...

05 Kasım 2014 Çarşamba 10:19
Üniversiteliler Hem Dikti Hem Sergiledi






ERCİYES Üniversitesi (ERÜ) Tekstil Mühendisliği öğrencileri, tasarlayıp diktikleri kıyafetleri defileyle sergiledi.
Sabancı Kültür Merkezi’nde, bu yıl 3’üncüsü düzenlenen kıyafet defilesine, Tekstil Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Abdülkadir Bilişik, öğretim üyeleri, öğrenciler ve aileleri katıldı. 46 öğrencinin tasarladığı 50 kıyafet, 15 kız 4 erkek model tarafından katılımcıların beğenisine sunuldu. Defilenin açılış konuşmasını yapan, ERÜ Tekstil Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof.Dr.Abdülkadir Bilişik, tekstil mühendisliğinin sadece insanları giydiren bir sektör olmadığını, birçok kullanım alanında faaliyet gösterdiğini söyledi. Sektörde 3 milyona yakın insanın çalıştığını ifade eden Prof. Dr. Bilişik, “Tekstil Mühendisliği, genel disiplinler arası bir daldır. Bu dalı seçen özellikle lise mezunları, hayatlarının sonuna kadar kötü bir tercih yapmadıklarını göreceklerdir. Türkiye’de, toplam dış ihracatın neredeyse yüzde 25’ini tekstil oluşturmaktadır. Bu sektörde, 3 milyona yakın insan çalışmaktadır. Büyük bir endüstri olarak kendini göstermektedir” dedi.
Bölümün, sadece giyim olarak düşünülmemesi gerektiğine vurgu yapan Prof. Dr. Bilişik, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Tekstil Mühendisliği, sadece insanları giydiren, onlara bu yönde faaliyet gösteren bir durum değildir. Aynı zamanda, içinde yaşadığınız, evlerin, toplu kullanım yerlerinin iç mekan giydirmelerini de tekstil mühendisliği olarak yerine getirmekteyiz. Örneğin, evleriniz, toplu ulaşım araçları, uçaklar, trenler, havaalanları gibi yerlerin giydirmeleri de tekstil mühendisleri tarafından yapılmaktadır. Bu konuda da, bölümdeki öğretim üyelerimizin proje aşamaları çalışmalarında da görüyoruz. 9 yıl içerisinde çok büyük atılımlar yaptık. Kısa bir süre içerisinde, etraftaki eğitim-öğretim kurumlarını da köklü bir destek verdiğimiz görüşündeyiz. Ben, bu bölümü seçtiğim için mutluyum ve bu bölümü seçenlerin de ileride mutlu olacaklarına inanıyorum.”
Geçen yıl mezun olan ve özel bir tekstil şirketinde çalışan Ebru Kızıltaş ise, defilenin ders kapsamında yapıldığını belirterek, “Buradaki her şey çok kolay görünüyor olabilir ancak bunun hazırlık aşaması, sunumlar derken, aksine çok şiddetli geçiyor ama sonunda iyi ki yapmışız diyoruz. Bizler burada, ders kapsamında yaptıklarımızı gösteriyoruz. Mühendisliğin ne kadar geniş kapsamlı olduğunu, her alana yayılabileceğini göstermeye çalışıyoruz. Ne kadar çok kendinizi geliştirirseniz, iş hayatında o kadar başarılı olursunuz. Okuldan sonra iş alanının olmadığını düşünüyorsanız, kesinlikle yanılıyorsunuz. Kendinizi geliştirin ve yarını en iyi şekilde değerlendirmeye çalışın” dedi.
Konuşmaların ardından, 19 model tarafından podyumda sergilenen kıyafetler, katılımcılardan büyük ilgi gördü. Programın sonunda, defileye katılan öğrencilere, mühendislik fakültesince plaket takdim edildi.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.