Üniversiteliler kira fiyatlarını protesto etti: Aileye 5, öğrenciye 15

ISPARTA'da Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) öğrencileri, ev ve apart kiralarının pahalı olduğunu gerekçe göstererek eylem yaptı. SDÜ öğrencileri sosyal medyada örgütlenerek ev ve apart kiralarını protesto etmek için Kaymakkapı Meydanı'nda...

30 Mayıs 2015 Cumartesi 20:07
Üniversiteliler kira fiyatlarını protesto etti: Aileye 5, öğrenciye 15






ISPARTA'da Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) öğrencileri, ev ve apart kiralarının pahalı olduğunu gerekçe göstererek eylem yaptı.
SDÜ öğrencileri sosyal medyada örgütlenerek ev ve apart kiralarını protesto etmek için Kaymakkapı Meydanı'nda buluştu. ‘Okumaya geldik yolunacak kaz değiliz’ pankartı açan grup, ‘Aileye 5, öğrenciye 15’, ‘Gül şehri öğrenciye dikenini gösteriyor’, ‘Kira ödeyip, ev sahibi yapıyoruz’, ‘Isparta'da 12 tane çocuğun olur da hepsi aynı anda farklı şehirlerde üniversite kazanır, ey apart sahibi’ dövizleri taşıdı. Bir öğrenci de üzerine yapıştırdığı sahte paralarla dikkati çekti.
‘ÖĞRENCİNİZE SAHİP ÇIKIN’
Öğrenciler adına konuşan SDÜ öğrencisi Halil İbrahim Pişkin, 45 metrekare aparta 800- 1000 lira, 80 metrekare sobalı eve 500- 700 TL isteyen ve buna göz yuman apart ve yurt sahiplerini kınamak için toplandıklarını söyledi. Zulüm olarak değerlendirdikleri bu duruma son verilmesini isteyen Pişkin, “Sen devletten vergiyi kaçırarak hem devleti hem bizi sömürüyorsun. Burada benimle bulunan tüm arkadaşlar bu dertten yakınan fakat sesini duyuramayan kişilerdir. Bizi ülkenin geleceği olarak değil, sadece gelir kapısı olarak gören tüm aç gözlü esnaf ve ev apart sahibi kişilere sesleniyorum; öğrencinize sahip çıkın. Senin de oğlun kızın var” dedi.
‘SÜLEYMAN DEMİREL’İN AKRABASI DEĞİLİZ’
Öğrenciden yüksek fiyat isteyen ev ve apart sahiplerine ‘Kimse sana verdiği fazla parayı helal etmiyor’ diye seslenen Pişkin, şöyle dedi:
“Sen ‘bunları daha güzel nasıl sömürürüm’ derdini bırak. Yeri geldiğinde otobüste öğrenciden yer verilmesini bekleyen ev sahibi, sen bunu hak edecek ne yaptın? Sen evini saray olarak görüyor olabilirsin. Fakat 40 metrekareden saray olmuyor. Kısa bir hesapla 400 lira geliri olan bir öğrenci 300 lirayı eve bırakınca 100 lirayla ne yapsın? Bizi yolunacak bir kaz, sağılacak bir inek gibi görme Ispartalı. Şimdi siz değerli devlet büyüklerimden ricam kira vergi denetlemelerini artırın. Türkiye'de bu kadar apartın olduğu başka hangi ilimiz var. Lütfen apartları yatırım amacı olarak göstermeyin. Süleyman Demirel Üniversitesi'nde okuyoruz ama onun akrabası değiliz."
Basın açıklamasının ardından öğrenciler ‘Isparta uyuma öğrencine sahip çık’ sloganları attı ve yürüyüşe geçti, ardından da dağıldı.
FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.