Ünlü Piyanist Onay'dan ailelere tavsiye

DÜNYACA Ünlü Piyanist ve Devlet Sanatçısı Gülsin Onay, günümüz çocuklarının teknolojiyle aşırı içli dışlı olmasına dikkati çekti. Onay, ailelerin çocuklarını teknolojinin zararlarından korumak için yasaklama yerine, onların sevebilecekleri...

31 Mart 2015 Salı 09:41
Ünlü Piyanist Onay'dan ailelere tavsiye






DÜNYACA Ünlü Piyanist ve Devlet Sanatçısı Gülsin Onay, günümüz çocuklarının teknolojiyle aşırı içli dışlı olmasına dikkati çekti. Onay, ailelerin çocuklarını teknolojinin zararlarından korumak için yasaklama yerine, onların sevebilecekleri ve ilham alabilecekleri müzik enstrümanları ile tanıştırarak daha faydalı vakit geçirmelerinin sağlayabileceğini söyledi.
Yılın büyük bir bölümünü Bodrum'daki yazlığında geçiren, sık sık dünya turnelerine çıkarak ülkeyi temsil eden Gülsin Onay, ailelere çeşitli öneriler sundu. 3.5 yaşındaki müziğe başlayan ve birçok ödülün sahibi Onay, ailenin önemine değindi.
MÜZİĞE AİLESİNİN TEŞVİĞİYLE ERKEN YAŞTA BAŞLADI
Müziğe erken yıllarda başlamasına anne ve babasının destek olduğunu belirten Onay, şöyle dedi:
"Annem piyano, babam keman çalar, dayım da radyodan hep klasik müzik dinlerdi. Ailenin geçmişi de çok gerilere kadar hep müzikle iç içe. Hatta annemin halası ve babaannesinin keman ve piyano çalarken fotoğrafları var. Dedem merhum Pof.Dr. Kerim Erim, Türkiye'nin ilk matematik doktora sahibi olan ve Einstein teorisini sistemli bir şekilde öğretmiş olan çok önemli bir bilim adamıydı. Kendisi Einstein'ı Berlin'deki evinde ziyaret etmiş ve görüşmüş; konuşmalarında ortak tutkuları müzik de yer almış. Annem Sttuttgart konservatuvarından mezun olmuş ve orada tanıştığı Kemancı babam ile konserler de vermiş. Ben de çok erken yaşta okuma yazma öğrenmeden notaları öğrenmişim."
"MÜZİK ENSTRÜMANIYLA TANIŞTIRIN" ÖNERİSİ
Çocuklara teknolojik aletlerin yasaklanmasından çok sevip ilham alabilecekleri müzik enstrümanlarıyla tanıştırılmasının daha faydalı olacağını söyleyen Onay, şöyle devam etti:
"Her çocuğu mutlaka bir müzik aleti ile tanıştırmanın faydaları sayılamayacak kadar çoktur. Bu şekilde çocuğun yatkın olduğu müzik aletinin bulunması gerekiyor. Sıkmadan zevkli şekilde çalışmasını sağlamalı ve her yaptığı ilerleme takdir görmeli. İleride daha güzel yerlere geldiğinde çalışmalarının faydasını göreceğine inandırılmalı ki bu gerçekten zahmetli bir emekleme dönemi atlatılana kadar ihtiyaç duyulan bir inanç olarak kabul edilmeli. Antrenman yapmadan maça çıkılamayacağı gibi teknik beceri olmadan müzik yapılamaz piyanoda da. Türkiye'den birçok Fazıl Say, Gülsin Onay ve adını sayamadığımız birçok ünlü sanatçımız gibi çok yetenekli çocuklarımız olduğuna inanıyorum. Yeter ki çocuklarımıza çok küçük yaşlarda müzikle tanışma fırsatı verilsin."
Kendisinin torunlarıyla kaliteli zaman geçirmekten keyif aldığını söyleyen Onay, 3 torunu bulunduğunu, Efe'nin 11 yaşında olduğunu ve annesi ile Antalya'da yaşadığını bildirerek, "Bora 6 ve Lila 3.5 yaşında. Onlar da Ankara'da. Onlarla; her anının kıymetini bilerek, başka hiçbir şeyle ilgilenmeden zaman geçiriyorum, sohbet ediyorum, oyun oynuyorum" dedi.

FOTOĞRAFLI 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.