Ünlü tasarımcıdan İnegöllü mobilyacılara öneriler

Seyfettin ARAS/İNEGÖL (Bursa), () - BURSA'nın İnegöl İlçesi'ndeki konuşan Mısır kökenli İngiliz tasarımcı Karim Rashid, İnegöllü mobilyacılara tavsiyelerde bulundu. Mobilyacılara, kendi orjinal ürünlerini yapmalarını öneren Rashid,...

29 Mart 2015 Pazar 16:06
Ünlü tasarımcıdan İnegöllü mobilyacılara  öneriler






Seyfettin ARAS/İNEGÖL (Bursa), () - BURSA'nın İnegöl İlçesi'ndeki konuşan Mısır kökenli İngiliz tasarımcı Karim Rashid, İnegöllü mobilyacılara tavsiyelerde bulundu. Mobilyacılara, kendi orjinal ürünlerini yapmalarını öneren Rashid, "Global parazda başarılı olmak, marka yaratılmak istiyorsanız, mutlaka orjinal markanızı yaratmak zorundasınız" dedi 
İnegöl'de Tasarım Merkezi'nin açılışına katılan tasarımcı Karim Rashid, basın toplantısı düzenledi. Rashid, şöyle konuştu:
"Buranın, yaratıcılığı geliştirici bir yer olmadığını düşünüyorum. Büyük camdan bir fanus, ağaçların asılı olduğu büyük bir yer beklentisi içindeydim. Büyük bir video ekranının olduğu, dizaynların çok rahat görsel çalışmalar yapabileceği bir yere geleceğimi tahmin ediyordum. Ama geldiğimde griler, kahve renklerle döşenmiş bir yer gördüm. Konseptleri geliştirmek için yeni dizaynırlara ihtiyaç var. Markaların yeni dizaynırlara ihtiyacı var. Tabi bunun için bir çadır bile yeterli olabilir."
'İNEGÖL MOBİLYASINI DUYMAMIŞ

"İnegöl'deki mobilya tasarımlarını nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusu üzerine, İnegöl mobilyasının adını daha önce duymadığını söyleyen Rashid şöyle konuştu:
"Ama umutsuz olmamak gerekiyor. Burada bin 300 mobilya firması var, belki daha fazla. Ve bunlar yarın anıtsal bir değer ortaya çıkartabilecekler. Bu konuda cesaretli olunması gerekiyor. Ben herkeste bunun olması gerektiğini düşünüyorum. Mobilya almak, araba yada cep telefonu almak gibi olmalı. Nasıl bir araba alırken her özelliğine bakıyoruz. Güvenliğine, rahatlığına, dizaynına bakıyoruz. Mobilya da aynı olmalı. Fakat mobilyalarda şunu görüyorum; Büyük büyük oturma grupları, yastıklar sadece bir dizayn ve şekil var. Geri kalan hiçbir şey düşünülmemiş. Ben bir ayakkabı alırken sadece ayakkabının dizaynına değil, ayağıma oturuş şekline, tabanına ve iç yapısına dikkat ediyorum. Sadece şekillere, dizayna değil, onun bir insanlara beraber yaşıyor olmasına dikkat etmeli."  
İnegöllü mobilyacılara, kendi orijinal ürünlerini yapmalarını öneren Rashid, "Eğer global pazarda başarılı olmak istiyorlarsa, eğer bir marka yaratmak istiyorlarsa orijinal olmak durumundalar" diye konuştu.
 

 

 

 

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.