Uşaklı Karting takımı Bahreyn'de dünya ikincisi oldu

BAHREYN'de düzenlenen 23 ülkeden 18 takımın katıldığı 'Sodi World Serie Endurans' yarışlarında 'Turkey Racing Team' adıyla Türkiye'yi temsil eden Uşaklı kartingçiler dünya ikinciliğine ulaştı. Uşak Organize Sanayi Bölgesi'nde...

07 Mart 2015 Cumartesi 10:15
Uşaklı Karting takımı Bahreyn'de dünya ikincisi oldu






BAHREYN'de düzenlenen 23 ülkeden 18 takımın katıldığı 'Sodi World Serie Endurans' yarışlarında 'Turkey Racing Team' adıyla Türkiye'yi temsil eden Uşaklı kartingçiler dünya ikinciliğine ulaştı.
Uşak Organize Sanayi Bölgesi'nde otomotiv sektöründe faaliyet gösteren Inta Otomotiv İşletme Müdürü, 28 yaşındaki Güney Altuner, karting yarışmalarında dereceleri bulunan arkadaşları Mehmet Yaman, Yusuf Görücüoğlu, Bestanbey Yüzbaşıoğulları ve Kuzey Eroğlu ile geçen 27-28 Şubat tarihleri arasında Bahreyn'de düzenlenen Uluslararası 'Sodi World Serie Endurans' yarışlarına katıldı. 'Turkey Racing Team' ismiyle yarışlarda boy gösteren Türk takımı, 23 ülkeden 18 takımın yarıştığı şampiyonanın ilk ayağında 1414 metre uzunluğundaki asfalt pistte 24 saat aralıksız yarıştı. Değişimli Go-kart aracı kullanan 5 pilot; 24 saatte 1038 tur atarak dünya ikinciliğine imza attı. Yarışmanın birincisi 1056 turla İspanya, üçüncüsü 1023 turla Bahreyn oldu.
Turkey Racing Team takımından Uşaklı genç işadamı Güney Altuner, 2015 yılının uluslararası ilk yarışında dünya ikincisi olduklarını belirterek, şöyle dedi:
"Go-kart kullanmaya 4 yıl önce başladım. Bu sporu iki yıl amatör olarak yaptım. Son iki yıldır da profesyonel olarak yapıyorum. Karting sporuna ilgim çocukluğumdan geliyor. İzmit Körfez Yarış Pistinde yarışmaları izleyerek büyüdüm. O günden bu yana motor sporlarının hep içinde oldum. Drag ve pist yarışmalarının uzun yıllar içinde bulundum. Karting'de ödüllere sahip Mehmet Yaman'la tanıştıktan sonra bu sporun üzerinde durarak İzmir ve İzmit'te 4 arkadaşımla birlikte antrenmanları yaptık. İki yıllık çalışmanın ardından Bahreyn'de düzenlenen yarışmaya katıldık. 5 arkadaş 24 saat süren yarışmada, 1'er saatlik dönüşümlü pilotluk yaparak 1414 metre uzunluğundaki pistte 1038 tur attık. 23 ülke arasında dünya ikincisi olarak Türk bayrağını dalgalandırdık."
İKİNCİ ETABA HAZIRLIK
Önümüzdeki 21-22 Mart'ta İtalya'da yapılacak 2'inci Etap yarışmalarının hazırlıklarını İzmir'deki pistte sürdürdüklerini belirten Güney Altuner, şöyle dedi:
"Yarışmadaki performansımızla dünya ikinciliği almamız bizleri daha da heveslendirdi. Ekip çalışmasıyla dünyada Türkiye'nin adını karting şampiyonasında duyurduk. 21-22 Mart'ta İtalya'da yapılacak olan karting 2'inci Etap yarışmalarına hazırlığımız devam ediyor. Ardından İspanya, Fransa, Almanya ve Portekiz'deki yarışmalara da katılarak bu sporda iddialı olduğumuzu tüm dünyaya duyuracağız. Hedefimiz Dubai'de finallerde şanlı bayrağımızı dalgalandırmak."
UŞAK'TAKİ PİST İÇİN ÇAĞRI
Uşak Belediyesi'ne ait motospor pistinin aktif hale getirilmesini isteyen Altuner, şöyle konuştu:
"Uşak, uluslararası boyutta motospor pistine sahip ancak aktif değil. Bu konuda Uşak'ta ki bürokratlarında motor sporlarına gönül verenlere manevi olarak destek olmalıdır. Pist her türlü uluslararası müsabakaya müsait olmasına rağmen, ne yazıkki kullanılmıyor ve herhangi bir etkinlik düzenlenmiyor. Pistte ulusal ve uluslararası yarışmaların yapılması kentimizin tanıtımı açısından çok önem arz ediyor. Pistimiz süpermoto, karting, scooter ve mobilet yarışlarına uygun. Bu nedenle pistin bu tip faaliyetler için aktif hale getirilmesini istiyoruz."

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.