UŞAK'TA '17 ARALIK' YÜRÜYÜŞLE PROTESTO EDİLDİ

Yavuz KUŞDEMİR/ UŞAK, () - UŞAK'ta yaklaşık 500 kişilik grup, 17 Aralık operasyonunun birinci yıl dönümünde ayakkabı kutularıyla yürüyüş düzenledi. Sık sık 'Hırsız var' diye bağıran grup, basın açıklamasının ardından sessizce...

17 Aralık 2014 Çarşamba 20:02
UŞAK'TA '17 ARALIK' YÜRÜYÜŞLE PROTESTO EDİLDİ






Yavuz KUŞDEMİR/ UŞAK, () - UŞAK'ta yaklaşık 500 kişilik grup, 17 Aralık operasyonunun birinci yıl dönümünde ayakkabı kutularıyla yürüyüş düzenledi. Sık sık 'Hırsız var' diye bağıran grup, basın açıklamasının ardından sessizce dağıldı.
Eğitim Sen Uşak Şubesi, CHP, ÖDP ve EMEP üyesi yaklaşık 500 kişi, saat 18.00 sıralarında, Uşak Belediye Binası önünde bir araya geldi. Eyleme CHP Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz, CHP Uşak İl Başkanı Bülent Horasan, ÖDP İl Başkanı Mahmut Uludağ destek verdi. Boş ayakkabı kutuları ve üzerinde Osmanlıca 'Hırsız' yazılı afiş taşıyan grup, belediye önünden Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na yürüdü. Sık sık 'Bu daha başlangıç mücadeleye devam' ve 'Hırsız var' sloganları atan grup, bir banka şubesi önüne ellerindeki ayakkabı kutularını bıraktı. Grup, bankanın önüne fotokopiyle çoğaltılan paraları saçtı.
Anıt önüne gelen grup adına basın açıklamasını Eğitim Sen Uşak Şube Başkanı Burak Yavaş yaptı. Operasyonundaki yolsuzlukların üzerinin örtülmesi için devlet kurumları, kadrolar ve yasaların hallaç pamuğuna çevrildiğini söyleyen Yavaş, "Kahramanlar bir günde hain ve darbeci, temiz eller savcıları ise kirli işler savcıları oldu. 17 Aralık operasyonunun yıl dönümünde karşı operasyonlarla bu gerçeği değiştiremezler. Meclis komisyonundaki görüşmelere karşı basın yasağı koysalar da bakanlarının itiraf niteliğindeki savunmalarını gizleyemezler. Alay edercesine 17 Aralık'tan bir gün önce dosyayı tümüyle kapatsalar da halkımızın vicdanlarında çoktan mahkum olmuşlardır. AKP çürüyen düzeninin ömrünü bir gün daha fazla uzatmak için her türlü akıl dışı, anti demokratik, baskıcı ve faşizan uygulamaları hayata geçiriyor. AKP gündem değiştirmeler, algı operasyonları, tehdit, baskı, antidemokratik yasalar ve 12 Eylül Anayasasına sığınmakla kendini kurtaramayacaktır. AKP işlediği suların hesabını verecektir" dedi. Grup yapılan basın açıklamasının ardından sessizce dağıldı.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.