Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy Metro Hattı açıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'daki metro açılışında yaptığı konuşmada, Cemal Kaşıkçı'nın öldürülmesiyle ilgili, salı günü grup toplantısında detaylı açıklama yapacağını söyledi.

21 Ekim 2018 Pazar 18:10
Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy Metro Hattı açıldı






 Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy Metro Hattı açıldı

   Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'daki metro açılışında yaptığı konuşmada, Cemal Kaşıkçı'nın öldürülmesiyle ilgili, salı günü grup toplantısında detaylı açıklama yapacağını söyledi.

  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy Metro Hattı'nın ikinci etabının açılış töreninde yaptığı açıklamada "Cemal Kaşıkçı konusunda kararlıyız ortaya çıkaracağız dedik. Bu konuyla ilgili açıklamalarımı salı günü grup toplantısında yapacağım" dedi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Üsküdar-Çekmeköy-Sancaktepe metro hattının ikinci etabının açılışını gerçekleştirdi.  Erdoğan'ın açıklamalarının satırbaşları şöyle: 

 "Ülkemize yönelik saldırıların şiddeti artarken mahiyeti de değişiyor. Cemal Kaşıkçı konusunda kararlıyız ortaya çıkaracağız dedik. Bu konuyla ilgili açıklamalarımı salı günü grup toplantısında yapacağım. Burada adaleti arıyoruz. Bu tüm çıplaklığıyla ortaya çıkacak. Sıradan atılan bazı adımlarla değil. 15 kişi buraya neden geldi, 18 kişi neden tutuklandı. Salı günü çok farklı bir biçimde anlatacağım. Detaya gireceğiz." ifadelerini kullandı.

  İstanbul’u, küresel merkez hedefine doğru adım adım yaklaştırdıklarına dikkati çeken Erdoğan, şunları kaydetti:“29 Ekim’de yeni havalimanımızın resmi açılışını gerçekleştiriyoruz. Atatürk Havalimanı’nın bulunduğu yeri Millet Bahçesi, etrafındaki binaları İstanbul’un en büyük fuar merkezi haline getiriyoruz. Bir bölümü de tek pist, güney kuzey tutacağız.”"Ülkemize, şehrimize, İstanbulumuza hayırlı olmasını diliyorum. 9 duraktan ve 10,5 kilometreden oluşan kısmını geçtiğimiz yıl hizmete almıştık. Bugün de metro hattının 9,5 kilometre ve 7 duraktan oluşan kısmını hizmete alıyoruz. Ülkemizin ilk sürücüsüz metrosunun çalıştığı bu hattın Üsküdar-Ümraniye kısmında 11 ayda 15 milyon yolcu taşındı. Yeni bölümün açılmasıyla Üsküdar'dan metroya binen kardeşimiz 27 dakikada Çekmeköy'e ulaşacak. Günlük yolcu kapasitesi 700 bini buluyor. Trafik yoğunluğunda 15 bin araçlık azalma hesaplanıyor. Güzergah üzerindeki vatandaşlarımız karşı taraftaki tüm metro hatlarına erişebilecek. Aynı şekilde Altunizade'den metrobüs hatlarına ve diğer metro hatlarına geçiş yapabilecek. Bu metro hattının daha önce tamamlanması gerekiyordu. Arkeolojik alanlarla ilgili süreçlerin uzaması ve sürüsüz metro olması nedeniyle denemelerin uzun sürmedir.

Halen 18 farklı güzergahta toplam uzunluğu 294 kilometreyi aşan inşaatlar sürüyor. 63 kilometre uzunluğundaki Gebze-Halkalı banliyö hattını da hizmete açıyoruz. Önümüzdeki yıl da Mecidiyeköy- Mahmutbey hattının bir kısmını, Sabiha Gökçen - Kaynarca Hattını hizmete açmaya planlıyoruz. Raylı hat uzunluğunu 2019 yılında 355 kilometreye, nihai projelerle bin kilometrenin üzerine çıkarmayı hedefliyoruz. Bu metro hattının şehrimize kazandırılmasında emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. Bu iki kıtanın gözbebeği coğrafyaya hizmet eden herkese teşekkür ediyorum. 

Son Güncelleme: 21.10.2018 15:24
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.