Üsküdarlı kadınlar KÜP'le gülüyor

Üsküdar Belediyesi, KÜP projesiyle birlikte sosyal belediyecilik anlayışını üretime dönüştürüp, kadınları el emeklerini Pazar yerlerinde tüketiciyle buluşturuyor.

29 Kasım 2014 Cumartesi 00:15
Üsküdarlı kadınlar KÜP'le gülüyor






Üsküdarlı kadınlar KÜP'le gülüyor

Üsküdar Belediyesi, KÜP projesiyle birlikte sosyal belediyecilik anlayışını üretime dönüştürüp, kadınları el emeklerini Pazar yerlerinde tüketiciyle buluşturuyor.

Sosyal belediyecilik kapsamında desteklenen girişimlerden birisi olan ve Üsküdarlı kadınları bir araya getirerek, aile ekonomileriyle birlikte toplumsal birliğe de katkı sağlayan KÜP, (Kadın El Ürünleri Pazaryerleri Projesi) gün geçtikçe büyüyor.

El emeği göz nuru KÜP
Üsküdar’da ikamet eden kadınların el emeği ürünlerinin değerlendirilerek uygun semt pazarlarında satabilmeleri amacıyla hayata geçirilen KÜP, bugün hayal edilenin bile çok ötesinde bir noktaya geldi. Ev hanımlarının kendi emekleri ile ürettikleri ürünleri değerinde satabilecekleri güvenli ortamlar temin etmek amacıyla temeli atılan proje artık toplum içerisinde yardımlaşma ve dayanışmanın önemli unsurlarından biri haline geldi.
KÜP projesi öncelikli olarak engelli, yatağa bağımlı ya da bakıma muhtaç küçük yaşta çocuğu olan ev hanımlarına destek sağlıyor.
Evlerinden ayrılmadan uygun zamanlarını üretime ayırarak aile ekonomilerine katkıda bulunan kadınlar aynı zamanda el emeği ürünlerinin değer görmesi karşısında da motive olarak toplum için üretim yapmanın zevkini tadıyor.

Düşün üret sat
Üsküdar Belediyesi sadece ürünlerin pazarlanması aşamasında değil, öncesinde de ihtiyaç duyulan eğitim ve üretim aşamasında da kadınlara gereken desteği veriyor. Üretim yapmak isteyen ancak bu konuda profesyonel anlamda eğitimi olmayan kadınlar Üsküdar Belediyesi’nin sunduğu atölye hizmetlerinden faydalanıyor. Atölye sürecinde kendi ürünlerini üretmeye başlayan kadınlar eğer semt pazarlarına çıkma imkanları yok ise KÜP adına hizmet veren dükkanda satışlarını yapabiliyorlar.
2004 yılından beri devam eden KÜP projesi işleyişi ürün değerlendirme ile başlıyor. Örgü, dikiş, nakış, dantel, ahşap boyama, çerçeve, gıda, takı ve aksesuarların uzmanlar tarafından değerlendirilmesi sürecini sınıflandırma ve uygun semt pazarlarına yönlendirilmesi takip ediyor. Hammadde, işçilik ve tasarım yönüne göre fiyatlandırılan ürünler Üsküdar Belediyesi tarafından yer, masa ve sandalye sağlanan uygun semt pazarlarında yine üretici hanımlar eliyle satışa sunuluyor.
Son Güncelleme: 29.11.2014 00:22
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.