VakıfBank’tan 1,3 milyar TL’lik ipotek teminatlı menkul kıymet ihracı

- VakıfBank Genel Müdürü Özcan: - "Mevduat dışı ürünler vasıtasıyla TL kaynaklarımızın ortalama vadesini uzatarak, daha sağlam ve likit bilanço yapımız ile milli ekonomimizi desteklemeye ve reel sektörümüzün yanında olmaya devam edeceğiz"

09 Ekim 2017 Pazartesi 18:21
VakıfBank’tan 1,3 milyar TL’lik ipotek teminatlı menkul kıymet ihracı






İSTANBUL (AA) - VakıfBank, ipotek teminatlı menkul kıymet (covered bond) programı kapsamında yurt dışından hazine işlemlerine dayalı 5,5 yıl vadeli 1,3 milyar TL’lik tahvil ihracı gerçekleştirdi.

VakıfBank açıklamasına göre, eylül ayında 10 yıl vadeli 525 milyon TL’lik Basel III uyumlu sermaye benzeri tahvil ihracı gerçekleştiren banka, bu kez ipotek teminatlı menkul kıymet (covered bond) programı kapsamında yurt dışından hazine işlemlerine dayalı 5,5 yıl vadeli 1,3 milyar TL’lik tahvil ihracı gerçekleştirdi.

Tahsisli satış yöntemi ile gerçekleştirilen tahvil ihraç işlemi, aynı zamanda ülkemizde çok uluslu kalkınma bankalarına yapılanlar haricinde gerçekleştirilen ilk TL cinsi covered bond işlemi olma özelliğini taşıyor.

VakıfBank Genel Müdürü Mehmet Emin Özcan, tahvil ihracına ilişkin, "Daha önce değişik platformlarda sık sık vurguladığım gibi TL kaynakların vadesini mevduat dışı ürünlerle uzatmak, kaynak çeşitliliği sağlamak ve TL mevduatlarda faiz baskısını azaltmak hem ekonomi yönetimimizin hem de bankamızın öncelikli hedefleri arasındadır. Eylül ayında gerçekleştirdiğimiz sermaye benzeri kredi niteliğine haiz TL tahvil ihracının ardından covered bond programı kapsamında yurt dışı yatırımcıya hitaben hazine işlemlerine dayalı TL cinsi covered bond ihraçlarımızı tamamladık. Önümüzdeki dönemde benzer ihraçlara devam etmeyi hedefliyoruz. Mevduat dışı ürünler vasıtasıyla TL kaynaklarımızın ortalama vadesini uzatarak, daha sağlam ve likit bilanço yapımız ile milli ekonomimizi desteklemeye ve reel sektörümüzün yanında olmaya devam edeceğiz." değerlendirmesinde bulundu.

Geçen yıl konut kredilerine dayalı menkul kıymet programı kapsamında avro cinsinde ilk ihracı yaparak Türk bankacılık sektörüne farklı bir perspektif kazandırdıklarını belirten Özcan, "Bankamız uluslararası sermaye piyasalarındaki öncü ve yenilikçi kimliği ile yatırımcılar ve muhabir bankalar nezdinde özel ve önemli bir konuma haizdir. Uluslararası sermaye piyasalarında birçok ilke imza atan bankamızın sektörde covered bond gibi menkul kıymetleştirme ürünlerine öncülük etmesinden büyük bir memnuniyet duyuyorum. Bu kapsamda sektör genelinde, menkul kıymetleştirme programları dâhilinde yapılacak uzun vadeli uygun maliyetli ihraçların her geçen gün artarak devam edeceğini ve sektörün fonlama çeşitliliğinin zenginleşeceğini öngörüyorum." ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.