Validebağ İçin Yürütmeyi Durdurmanın Kaldırılmasına İtiraz Edilecek

Ezgi ÇAPA- Ali AKSOYER/İSTANBUL, () İSTANBUL 7’inci İdare Mahkemesi’nin Validebağ Korusu’nun yanındaki alanda yapılmak istenen dini tesis inşaatı için verdiği yürütmeyi durdurma kararının, aynı mahkeme tarafından 8 gün...

06 Kasım 2014 Perşembe 16:28
Validebağ İçin Yürütmeyi Durdurmanın Kaldırılmasına İtiraz Edilecek






Ezgi ÇAPA- Ali AKSOYER/İSTANBUL, () İSTANBUL 7’inci İdare Mahkemesi’nin Validebağ Korusu’nun yanındaki alanda yapılmak istenen dini tesis inşaatı için verdiği yürütmeyi durdurma kararının, aynı mahkeme tarafından 8 gün sonra kaldırılmasının ardından eylemcilerin şantiye önündeki bekleyişleri sembolik çadırlarda devam ediyor. Mahalle sakinlerinin avukatı Gülsüm Özdemir yarın bir üst mahkemeye başvurarak yürütmeyi durdurma kararının kaldırılmasına ilişkin itiraz edeceklerini ifade etti.

Üsküdar Belediyesi’nin Validebağ Korusu’nun Çamlıca girişinde bulunan alana yapılan cami inşaatı hakkında, İstanbul 7’inci İdare Mahkemesi yürütmeyi durdurma kararı vermiş, aynı mahkemenin kararı kaldırdığı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın düzenlediği basın toplantısıyla kamuoyuna duyurulmuştu. Yürütmeyi durdurma kararıyla, alandaki iş makinelerinin kontak kapatmasından bir gün sonra bahse konu parsel üzerinde verilen karar kaldırılmış,  iş makinaları çalışmalarına yeniden başlamıştı. Eylemciler, çadırlar kurarak çalışmaları protesto etmişlerdi.

Şantiye alanındaki çalışmaların yavaş olarak sürdürüldüğünü ifade eden mahalle sakinlerinin avukatı Gülsüm Özdemir yarın bir üst mahkemeye başvurarak yürütmeyi durdurma kararının kaldırılmasına ilişkin itiraz edeceklerini belirtti.

HAVADAN GÖRÜNTÜLENDİ

Validebağ Korusu'nun yanında yapılması planlanan cami insaatının son durumu Gökyüzü kamesarısıyla görüntülendi. Belediye 1/1000 ölçekli imar planlarında ‘165 pafta, 1313 ada, 178 parselin güneyindeki tescil dışı alan’ olarak geçen alan yapılan imar değişikliğinin ardından 197 olarak değiştirildi. Üsküdar Belediyesi, söz konusu cami inşaatının ‘167 pafta, 1313 ada, 197 parselde’ bulunduğu belirtmiş, yürütmeyi durdurma kararının ‘1313 ada, 178 parselle ilgili’ alındığını belirterek yürütmeyi durdurma kararını uygulamamıştı. Yaklaşık 2 hafta süren eylemler sırasında eylemciler ve mahalle sakinleri ile zabıta ekipleri ve çevik kuvvet arasında gerginlik yaşanmıştı. Şantiye önünde hazırladıkları naylon çadırlarda gece gündüz nöbet tutan eylemciler, yürütmeyi durdurma kararının kaldırılmasının ardından şantiye önüne kurdukları sembolik çadırlarda bekleyişlerini sürdürüyor.

(FOTOĞRAF)

 

 

 

 

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.