Validebağ Sakinleri: Cami İnşaati Davalar Kesinleşinceye Kadar Askıya Alınmalı

    Ezgi ÇAPA/İSTANBUL, ()  VALİDEBAĞ Korusu’nun yanında yaklaşık 20 gündür devam eden bekleyiş, dün akşam yaşanan polis müdahalesinin ardından devam ediyor. İstanbul Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın bizzat...

07 Kasım 2014 Cuma 16:09
Validebağ Sakinleri: Cami İnşaati Davalar Kesinleşinceye Kadar Askıya Alınmalı






 

 

Ezgi ÇAPA/İSTANBUL, ()  VALİDEBAĞ Korusu’nun yanında yaklaşık 20 gündür devam eden bekleyiş, dün akşam yaşanan polis müdahalesinin ardından devam ediyor. İstanbul Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın bizzat açıkladığı ‘yürütmeyi durdurma kararının iptali’ne karşı dava açan mahalle sakinleri, başlatılan cami inşaatının açılmış davalar kesinleşinceye kadar askıya alınmasını talep etti.

Validebağ Korusu’nun yanında bulunan araziye yapılan inşaata karşı çıkan mahalle sakinlerinin kurduğu Yeşil Alan Sakinleri Dayanışması, Validebağ Gönüllüleri ile İstanbul Kent Savunması, Kadıköy’de bulunan İstanbul Tabip Odası’nda basın açıklaması yaptı. Yürütmeyi durdurma kararının kaldırılmasının ardından yaşananlar hakkında bilgi veren mahalle sakinlerinin avukatı Gülsüm Özdemir, yürütmeyi durdurma kararının iptalinin reddi ve yeniden yürütme durdurma kararı verilmesi için bugün Bölge İdare Mahkemesi’ne başvuru yaptıklarını söyledi.

DAVALAR KESİNLEŞİNCEYE KADAR CAMİ İNŞAATI ASKIYA ALINMALI
Mahalle sakinlerinin kurduğu Yeşil Alan Sakinleri Dayanışması ve Validebağ Gönüllüleri adına basın açıklamasını Ayşe Şan okudu. Sokak girişinin kapatan güvenlik bariyerlerinin mahalle sakinlerinin yaşantısını etkilediğini belirten Şan, “Validebağ Korusu’na ulaşım imkansız hale gelmiş olup, anaokulu ve ilköğretim okulu öğrencileri okullarına gidip gelmekte zorluk çekmektedir” dedi.

Güvenlik bariyerlerinin eski konumlarına alınmasını talep eden Şan, “Seçim vaadleri arasına bu alana bir cami yapılmasının yanı sıra Validebağ Korusu’nda çılgın bir proje gerçekleştirmeyi koymuş olan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen’in, cami inşaatını Validebağ Korusu’nda yapılaşmanın atlama tahtası olarak gördüğünü düşünen çevrecileri endişelendirmektedir” diye konuştu. Şan, başlatılan cami inşaatının açılmış davalar kesinleşinceye kadar askıya alınmasının en uygun çözüm olacağını ifade etti.

KOS: KİMSENİN BURAYI YAĞMALAMASINA İZİN VERMEYECEĞİZ
İnşaat sahası önünde mahalle sakinleri ve eylemcilerin başlattığı nöbetin devam ettiğini vurgulayan Kuzey Ormanları Savunması (KOS) üyesi Çiğdem Çidamlı ise “Bu parça her ne kadar daha önce yapılaşmayla kuşatmış olsalar da Validebağ Korusu’nun bir parçası olduğunu, Validebağ Korusu’nun tıpkı Fatih Ormanı, Hüseyin Avni Paşa Korusu, Taksim Gezi Parkı, başka kamusal alanlarımız gibi hepimizin ortak varlığı olduğunu ve kimsenin burayı yağmalamasına izin vermeyeceğimizi bir kez daha vurgulamak istiyoruz” şeklinde konuştu.

İstanbul Kent Savunması taleplerini sıralayan Deniz Özgür ise şunları söyledi: “Validebağ Korusu’nu yapılaşmaya ve yağmalamaya açmayı amaçlayan bu kaçak inşaatın derhal durdurulmasını, bu kaçak inşaatı sürdürmek için mahallede devam eden polis ve zabıta kuşatmasının kaldırılmasını istiyoruz. Validebağ Korusu’nun bütününe yönelik düşünülen bütün rant ve yağma projelerinin iptal edilmesini istiyoruz”.

Dün akşam yaşanan polis müdahalesi sırasında plastik mermi ile yaralanan Volkan Çetin ise savcılığa suç duyurusunda bulunacağını ifade etti.

(FOTOĞRAF)


 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.