Valilere Talimat Gitti, 81 İlde Kutlamalarda Önce Erdoğan'ın Mesajı Okundu

Oktay ENSARİ/KAYSERİ, () - CUMHURİYET’in kuruluşunun 91'inci yıldönümü nedeniyle ilk kez 81 ilin valiliğine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bayram mesajı gönderildi. Mesaj, valilerin konuşmalarından önce okundu. Cumhurbaşkanlığı...

29 Ekim 2014 Çarşamba 13:17
Valilere Talimat Gitti, 81 İlde Kutlamalarda Önce Erdoğan'ın Mesajı Okundu






Oktay ENSARİ/KAYSERİ, () - CUMHURİYET’in kuruluşunun 91'inci yıldönümü nedeniyle ilk kez 81 ilin valiliğine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bayram mesajı gönderildi. Mesaj, valilerin konuşmalarından önce okundu.
Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga imzasıyla 27 Ekim'de tüm valiliklere gönderilen yazıda, Cumhuriyet Bayramı'nın 91'inci yıldönümü kutlamalarında Vali tarafından bayramın anlam ve önemini belirten konuşmasından önce ekte gönderilen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bayram mesajının okunmasını istedi. Bu yazı üzerine bu yıl ilk kez Cumhurbaşkanının yazılı mesajı tüm illerdeki törenlerde okundu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan adına okunan mesajda şöyle denildi:
"Şahsınızda ilinizdeki tüm vatandaşlarımızın Cumhuriyet bayramını kutluyor, Cumhuriyetimizin kuruluşunun 91'inci yıldönümünün ülkemiz, milletimiz için hayırlara vesileme olmasını Allah’tan niyaz ediyorum. Cumhuriyetimizin bu gün ulaştığı seviye ile, bölgesinde ve yeryüzünde elde ettiği güç ve itibarla, milletimizin bir iftihar vesilesi, mazlum ve mağdur halklar için de umut kaynağı olmuştur. Her vatandaşımın bilmesini isterim ki, Türkiye Cumhuriyeti, 77 milyon aziz milletimizin ortak eseridir. Aynı şekilde Cumhuriyetimizin sahibi de 77 milyonun her bir ferdidir. Gerçekleştirilen reformlarla, cumhur ile arasında oluşan mesafeleri kaldırmış, Cumhuriyetimizi,etnik köken, din dil mezhep, ekonomik şartlar ayırımı yapmaksızın herkesi kucaklayan bir yapıya kavuşturmuş olmasının mutluluğunu yaşıyoruz. Cumhuriyetimiz, kendisini ötelenmiş hisseden, küskün, gönlü kırık kesimlerin her birine ulaşmak için samimi bir gayret içindedir. Herkesi eşit ve adil biçimde kucaklayarak, kardeşlik hukukunu yücelterek, Cumhuriyetimiz, tarihin en yüksek seviyelerindedir. Türkiye Cumhuriyetinin 100'üncü Kuruluş yıldönümüne sadece 9 yıl kala, inşallah daha fazla gayret etmek suretiyle, büyük hedeflerimize ulaşacak, barış, refah, kardeşlik içinde aydınlık bir geleceği inşa edecek, Cumhuriyetimizi çok daha büyük başarılarla buluşturacağız. Bu düşüncelerle, başta Gazi Mustafa Kemal olmak üzere, Cumhuriyetimizin kuruluş mücadelesini veren, kuruluştan bu yana Cumhuriyeti yüceltmek için gayret gösteren herkesi minnet ve şükranla yadediyorum. Gerek Cumhariyetin ilanına giden yolda, gerek 91 yıllık kalkınma ve büyüme hamlesinde, istiklalimiz adına canlarını feda etmiş tüm şehitlerimizi bu anlamlı günde bir kez daha hatırlıyor, onlara Allah’dan rahmet diliyorum. Cumhuriyetimizin kuruluşunun 91.yılının coşku, heyecan ve kardeşlik ikliminde kutlanmasını dilerken, ilimizdeki tüm vatandaşlarımıza selam ve muhabetlerimizi iletiyorum."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.