Van YYÜ’de bisikletli yaşam başlıyor

VAN, () - SAGLIK Bakanlığı tarafından yürütülen 'Fiziksel Aktiviteyi Teşvik' Projesi kapsamında, Yüzüncü Yıl Üniversitesine (YYÜ) 500 bisiklet verildi. Sağlıklı toplum oluşturma düşüncesi ve sporu tabana yaymak amacıyla Van'a gönderilen...

30 Mayıs 2015 Cumartesi 10:49
Van YYÜ’de bisikletli yaşam başlıyor






VAN, () - SAGLIK Bakanlığı tarafından yürütülen 'Fiziksel Aktiviteyi Teşvik' Projesi kapsamında, Yüzüncü Yıl Üniversitesine (YYÜ) 500 bisiklet verildi.
Sağlıklı toplum oluşturma düşüncesi ve sporu tabana yaymak amacıyla Van'a gönderilen 500 bisiklet, YYÜ'ye teslim edildi. Van Valisi İbrahim Taşyapan, Kampüs alanının genişliği nedeniyle kullanılacak en önemli ve sağlıklı ulaşım aracının bisiklet olduğunu söyledi. Vali Taşyapan, "Bisiklet kullanımını yaygınlaştırabilirsek, egzoz gazından kurtulacak, enerjiden tasarruf edecek ve sağlıklı bir hayat kazanacağız. En iyi sağlık yatırımı, hastalanmayı engelleyen sağlık yatırımlarıdır" dedi.
YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal da kampüs alanının bisiklet kullanımı açısından uygun bir yer olduğunu belirterek, "Alana en kısa zamanda bisiklet levhaları da yerleştirilecektir. Bisiklet kullanımı YYÜ'de zirvede olacak. Bisiklet istasyonları oluşturacağız. Sağlık Bakanlığının amacına uygun bisiklet kullanımının kampüsümüzde artacağını inanıyoruz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal ile İl Halk Sağlık Müdürü Dr. Yakup İmren tarafından teslim protokolü imzalandı. Daha sonra Vali Taşyapan, Rektör Battal, katılımcılar ve öğrenciler, kampüs alanında bisiklet turu attı.

FOTOĞRAFLI
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.