Van'da 3 Bin Kişilik Barış Yemeği

Gülay KUYUCU / VAN,()-VAN'da dört ay önce iki aile arasında çıkan kavgada 1 kişinin ölmesi, 4 kişinin de yaralanmasıyla oluşan husumet DBP Van İl Başkanlığı tarafından verilen barış yemeği ile son buldu. Olay 18 Temmuz'da Van'da...

05 Kasım 2014 Çarşamba 16:21
Van'da 3 Bin Kişilik Barış Yemeği






Gülay KUYUCU / VAN,()-VAN'da dört ay önce iki aile arasında çıkan kavgada 1 kişinin ölmesi, 4 kişinin de yaralanmasıyla oluşan husumet DBP Van İl Başkanlığı tarafından verilen barış yemeği ile son buldu.
Olay 18 Temmuz'da Van'da meydana geldi. Bölge Eğitim Araştırma Hastanesi önünde karşılaşan ve daha önceden husumetleri bulunan Öndil ve Tomay aileleri arasında çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Taş, sopa, av tüfeği ve uzun namlulu silahların kullanıldığı kavgada Tomay ailesinden bir kişi hayatını kaybetti, her iki aileden 1'i ağır 4 kişi de yaralandı.
Olayın ardından DBP Van İl Başkanlığı tarafından her iki ailenin barıştırılması için çalışma başlatıldı. Ailelerle görüşen DBP'li yöneticiler, bugün her iki aşirete mensup aileleri barıştırmak için yemek verdi. Edremit'te bulunan bir otelde verilen barış yemeğine HDP Van Milletvekili Özdal Üçer, HDP Kars Milletvekili Mülkiye Birtane, Van Büyükşehir Belediye Başkanı Bekir Kaya ve ilçe belediye başkanları, partililer ile yaklaşık 3 bin kişi katıldı.
Yemekte konuşan HDP Van Milletvekili Özdal Üçer, yaşanan barışın kendilerini çok mutlu ettiğini söyledi.HDP Kars Milletvekili Mülkiye Birtane ise amaçlarının Kürt halkının birliği ve ittifakı olduğunu belirterek, "Bugün burada bu barışı sağlayan herkese teşekkür ediyoruz" dedi. İmamlar tarafından okunan duaların ardından Burukan aşiretinden İbrahim Öndül ile Halilan aşireti adına ise Şahbaz Tomay birbirleriyle tokalaşarak kavgaya son mesajı verdiler. Yapılan barışın ardından gelenlere yemek verildi.

FOTOĞRAFLI

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.