Van'ın tanıtımı için 78 sanatçıdan Van türküleri

VAN Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nün yaptığı çalışmayla, kentin tanıtımına katkı sunmak amacıyla 78 sanatçı, 7 Van türküsü seslendirdi. Van Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Van’daki turistik mekanları turizme kazandırmak...

02 Temmuz 2015 Perşembe 12:52
Van'ın tanıtımı için 78 sanatçıdan Van türküleri






VAN Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nün yaptığı çalışmayla, kentin tanıtımına katkı sunmak amacıyla 78 sanatçı, 7 Van türküsü seslendirdi.
Van Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Van’daki turistik mekanları turizme kazandırmak amacıyla renkli bir projeye imza attı. TRT sanatçılarının da bulunduğu projede 78 sanatçı, 7 Van türküsünü seslendirdi. Plakta, 'Bizim eller ne güzel eller', 'Ali Paşa ağıtı', 'İskeleden çıktı devenin ucu', 'Yeni hamamın üstüyem', 'Ay dilbere (Kürtçe)', 'Kalkın durnam kalkın Van’dan sökülün', 'Giderem Van’a doğru' türküleri seslendirildi. Yaklaşık bir yıldır süren çalışmaların sonunda seslendirilen türkülerin bir albümde toplanarak satışa sunulacağı belirtildi.
Van Küttür ve Turizm Müdürü Muzaffer Aktuğ, bu projeyle Van’ın güzelliklerini büyük kitlelere duyurmak istediklerini söyledi. Aktuğ, "Van, son 7 bin yılı kesintisiz olmak üzere 12 bin yıllık geçmişi olan bir kent olması nedeniyle en eski yerleşim yerlerinden biridir. Bunun yanında dünyamızın sayılı doğal güzelliklerine sahip bir coğrafyada bulunması da Van’ı özellikli bir yerde tutmaktadır. Tüm bunlardan dolayı, Van Toplum Kültür ve Sanat Derneği Başkanı Öğretim Görevlisi M. Murat Oto ve müzik öğretmeni Cahit Engin ile bir araya gelip böyle bir projeyi başlatma kararı aldık. Projeye 2014 yılının ekim ayında başlanmış ve 2015 Haziran ayında büyük çoğunluğu tamamlanmıştır" dedi.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.