Vatan Caddesi'nde 29 Ekim Töreni

Özgür ALTUNCU-Taner YENER / İstanbul, () Cumhuriyet Bayramı'nın 91. yıldönümünde İstanbul'da resmi törenin adresi yine Vatan Caddesi'ydi. Diğer resmi kutlamalar iptal edilirken Vatan Caddesi'nde geçit töreni gerçekleştirildi. Tören saat...

29 Ekim 2014 Çarşamba 13:21
Vatan Caddesi'nde 29 Ekim  Töreni






Özgür ALTUNCU-Taner YENER / İstanbul, () Cumhuriyet Bayramı'nın 91. yıldönümünde İstanbul'da resmi törenin adresi yine Vatan Caddesi'ydi. Diğer resmi kutlamalar iptal edilirken Vatan Caddesi'nde geçit töreni gerçekleştirildi. Tören saat 10.30'da İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve Birinci Ordu Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak'ın gelişiyle başladı.
DEMOKRATİK CUMHURİYETİ YÜCELTMEK GÖREVİMİZ
Şahin, Topbaş ve Çolak'ın töreni izlemeye gelen vatandaşları selamlamasının ardından İstiklal Marşı okundu. Ardından Valisi Vasip Şahin bir konuşma yaptı. Cumhuriyetin en kapsamlı çağdaşlaşma hamlesi olduğunu söyleyen Vali Şahin, "Demokratik Cumhuriyeti yüceltip sürdürmek, hepimizin milli görevi olmalıdır" dedi.
UÇAKLAR YOKTU
Konuşmanın ardından geçiş töreni başladı. Sivil ve askeri okulların katıldığı törende en büyük ilgiyi zırhlı askeri araçlar ve mehteran takımı içindeki Afrika kökenliler gördü. Bu yılki törenlere askeri uçakların katılmaması, sadece helikopterlerin uçması dikkat çekti.
TRAFİK TIKANDI
Törenler nedeniyle trafiğe kapalı olan Vatan Caddesi'nden bu kez kortej trafiği yaşandı. Törenin sonuna doğru bisikletlilerin geçişi sırasında trafik durdu. Görevliler protokol önündeki trafiği açmaya çalıştı. Son olarak klasik otomobillerin geçişiyle tören sona erdi.
RESEPSİYON İPTAL
Tören sonunda Karaman'daki maden kazası nedeniyle valilik tarafından akşam düzenlenecek Cumhuriyet Bayramı Resepsiyonunun iptal edildiği duyuruldu.
SAHİPSİZ KINALI KUZU
Törenin ardından Vatan Caddesine çıkan ara sokakta bir kınalı kuzu çıktı. Bariyerlerin arkasından tek başına yürüyen kuzunun kime ait ve neden orda olduğu anlaşılamadı.
(FOTOĞRAFLI) 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.