Vedaş'tan Elektrik Borcuna Faiz Affı

VAN Gölü Elektrik Perakende Satış Anonim Şirketi, 2013 yılı ve öncesinde borcu bulunan müşterilerin, borçlarını ödemesi halinde borca işlenmiş gecikme zammının tamanından vazgeçeceklerini duyurdu. Van, Hakkari, Muş ve Bitlis'de, bu...

01 Ekim 2014 Çarşamba 16:03
Vedaş'tan Elektrik Borcuna Faiz Affı






Vedaş'tan Elektrik Borcuna Faiz Affı

VAN Gölü Elektrik Perakende Satış Anonim Şirketi, 2013 yılı ve öncesinde borcu bulunan müşterilerin, borçlarını ödemesi halinde borca işlenmiş gecikme zammının tamanından vazgeçeceklerini duyurdu.
Van, Hakkari, Muş ve Bitlis'de, bu bölgeleri kapsayan Van Gölü Elektrik Dağıtım A.Ş'yi (VEDAŞ) devralan Türkerler Holding, 2013 yılı ve öncesi müşterilerin borçlarını ödemeleri halinde gecikme faizlerinin vazgeçileceğini açıkladı. Yapılan basın toplantısında konuşan VEDAŞ Müdürü Zafer Türüt, Yönetim Kurulu Başkanı Kazım Türker başkanlığında bu kararın alındığını belirterek, bu affın Hakkari, Van, Bitlis ve Muş illerini kapsayacağını söyledi. 2013 yılı ve öncesine ait borcu olanların 31 Ekim'e kadar ödemeleri halinde ödenmemiş borçlara işlenmiş olan gecikme zammının tamamından vazgeçileceğini belirten Türüt, "Bayram öncesi bu müjdeli haberi vermek istedik. Müşterilerimizin bu borçtan istifade etmelerini ve kendilerine tanınan bu önemli fırsatı kaçırmamalarını öneriyoruz. Müşterilerimiz borçlarını veznelerimize, anlaşmalı bankalara ve faturamatik bayileri ile PTT ödeme gişelerine ödeyebilirler" diye konuştu.
Van ve bağlı olduğu illerde sık sık elektriklerin kesilmesi ile ilgili soruyu da cevaplayan Türüt, "Yoğun kış şartları yaşanıyor. Bu bu şartlarda elektrik hatları deforme oluyor. Bunun yanı sıra yeni yollar yapılıyor ve bazen elektrik direkleri ortada kalıyor. Bu gibi sorunlarla karşılaşılınca biz programlı elektrik kesintisi uygulayıp, bu sorunları çözmeye çalışıyoruz. Biliyorsunuz yaz mevsimi bölgede çok kısa. Biz de bu sorunları gidermek için uğraşıyoruz. Vatandaş buna isyan ediyor" diye konuştu. Kaçak elektrik kullanım ile ilgilide konuşan Türüt, kaçak kullanımın bölgenin bir gerçeği olduğunu geçmişte devletin kayıp kaçak oranını süsbanse ettiğini, ancak özel sektörün bunu yapmadığını, ancak buna rağmen Van bölgesinde şirketin her ay açık verdiğini söyledi.
VEPSAŞ Müdürü Emrullah Okuducu ise getirilen af ile birlikte şirketin 150 milyon TL'den vazgeçtiğini söyledi.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.