Venedik'teki gondol keyfi Seyhan Nehri'nde

Çukurova'da tarımın yanı sıra sosyal yaşam açısından önem taşıyan Seyhan Nehri'nde düzenlenen gondol turları ilgi görüyor.

11 Ekim 2017 Çarşamba 12:51
Venedik'teki gondol keyfi Seyhan Nehri'nde






ADANA - (AA) - Çukurova'nın can suyunu sağlayan Seyhan Nehri'nde, İtalya'nın Venedik kentindekilere benzer gondol turlarına katılanlar, palmiyeler arasında yapılan gezinin keyfini çıkarıyor.

Akdeniz'e dökülen 560 kilometrelik Seyhan Nehri, adeta ikiye böldüğü Adana'da tarımın yanı sıra sosyal yaşam için de önem taşıyor.

Çevresinde yemyeşil bitki örtüsünün oluşturduğu rekreasyon alanlarının ayrı güzellik kattığı nehirde, Adana Büyükşehir Belediyesince 8 gondolla düzenlenen turlar yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor.

Şehrin ortasından geçen nehri çevreleyen palmiyelerin arasında gondolla gezenler, kendilerine eşlik eden ördek ve kazların yüzüşünü izlemenin yanı sıra gün batımını karşılamanın keyfini yaşıyor.

Engellilerin, 7 yaşından küçüklerin ve 65 yaşından büyüklerin ücretsiz yararlandığı turların tanıtımı, özellikle kentte düzenlenen çeşitli festival ve organazisyonlarla yapılıyor.

Turların tanıtımına ağırlık verilerek, su kanallarıyla ünlü Venedik'teki gibi daha fazla turistin bölgeye çekilmesi hedefleniyor. Ayrıca nehrin çeşitli su sporlarının merkezi haline gelmesi için çalışmalar yürütülüyor.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Seyhan Nehri ve Seyhan Barajı'nın zenginliklerinin kent halkına sunması gibi sorumluluklarının olduğunu söyledi.

Adeta bir kanalı andıran nehir yatağındaki gondol sayısını artırdıklarını belirten Sözlü, "Seyhan Nehri üzerinde güzel bir yaşam alanı var. Gondola binmek istiyorsanız, tarihe ve sanata meraklıysanız Adana'ya gelin. Adana, sanatın, kültürün, gastronominin, tarihi ve kültürel varlıklarıyla turizm odaklarının merkezi durumunda. Yerli ve yabancı turistleri kentimizde daha fazla ağırlamak istiyoruz." diye konuştu.

"Burası bizim küçük Venedik'imiz"

Gondol turuna katılan Melda Özaltun, "Yeşillik ve su huzur veriyor, dinleniyoruz. Ördekler ve kazlar var nehirde. Doğal ortamda gondolla geziyoruz. Burası bizim küçük Venedik'imiz. Hava da güzel olunca gezmek çok keyifli." ifadelerini kullandı.

Levent Coşkun da kızının isteği üzerine ilk kez gondola bindiklerini anlatarak, "Gondol gezisi çok hoşumuza gitti, vaktimiz oldukça gelmek istiyoruz." dedi.

Nermin Başkan ise Seyhan Nehri'nin çok güzel olduğunu, gondol gezilerini ölümsüzleştirmek için ailesiyle bol bol fotoğraf çekildiklerini kaydetti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.