Viranşehir çadır kenti boşaltılıyor

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde Suriyelilerin barındığı çadır kent, konteyner kente dönüştürülmek için boşaltılıyor.

09 Ağustos 2017 Çarşamba 13:37
Viranşehir çadır kenti boşaltılıyor






ŞANLIURFA (AA) - Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde Suriyelilerin barındığı çadır kent, konteyner kente dönüştürülmek için boşaltılıyor.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, 13 bin 500'den fazla Suriyeli sığınmacının 4 yıldan bu yana yaşadığı AFAD Viranşehir çadır kentinin konteyner kente dönüştürülmesi için çalışma başlatıldı.

Bu kapsamda çadır kentte barınan sığınmacılar, Adana’nın Sarıçam ilçesindeki konteyner kente nakledilmeye başlandı.

Çadırlarındaki bütün eşyalarını toplayan sığınmacılar, AFAD tarafından temin edilen otobüslerle Sarıçam'a transfer ediliyor.

Sığınmacıların eşyaları ise numaralandırıldıktan sonra tırlara yüklenerek konteyner kente gönderiliyor.

Taşınma işlemlerini yakından takip eden AFAD Bingöl ve Viranşehir çadır kentleri müdürü Mehmet Emin Boğatekin, uğurlama konuşmasında, sığınmacıları başka bir yere göndermenin üzüntüsünü yaşadığını söyledi.

"Daha iyi bir konteyner kente sevk ediliyor"

Sığınmacıların daha iyi bir konteyner kente sevk edildiğini ifade eden Boğatekin, "Yaklaşık 4 yıldan beri buradasınız. Bu süre içerisinde sizleri kardeşimiz gibi gördük. Şu an başka yere de gitseniz sizleri kardeş olarak görmeye devam edeceğiz." şeklinde konuştu.

Sığınmacılardan Muhammed Halebi de konteyner kente taşınmanın mutluluğunu, çadır kentten ayrılmanın üzüntüsünü yaşadığını dile getirdi.

Çadır kentte muhtarlık yapan Ahmet Muharre de yardımlarından dolayı Türk halkına ve başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere bütün yetkililere teşekkür ettiğini söyledi.

Viranşehir çadır kentinin yapılacak çalışmalar sonucunda 30-40 bin kişilik konteyner kente dönüştürüleceği öğrenildi.

Muhabir: Mehmet Fatih Aslan

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.