Volkan Bozkır " TAV ile iftihar ediyoruz"

Faik KAPTAN-İbrahim YILDIZ/İSTANBUL,() Avrupa Birliğinden Sorumlu Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır Atatürk Havalimanı işletici firması TAV Havalimanları Holding’te çalışan üst düzey yöneticilerle bir araya geldi. Bozkır...

22 Mayıs 2015 Cuma 17:18
Volkan Bozkır







Faik KAPTAN-İbrahim YILDIZ/İSTANBUL,() Avrupa Birliğinden Sorumlu Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır Atatürk Havalimanı işletici firması TAV Havalimanları Holding’te çalışan üst düzey yöneticilerle bir araya geldi. Bozkır TAV’ın örnek alınması gereken bir çalışma tarzı olduğunu ve örnek alınması gereken bir tarzları olduğunu söyledi.
TAV Havalimanları Holding binasında yapılan toplantıda önce TAV İcra Kurulu Başkanı Sani Şener, Bakan Bozkır’a özellikle Avrupa Birliğinden sorumlu Devlet Bakanı olması gerekçesiyle küresel bir firma olan şirketlerinin yöneticilerine anlatacaklarının çok önemli olduğunu belitti.
Daha sonra söz alan Volkan Bozkır TAV’ın iftihar ettikleri bir firma olduğunu belirterek şöyle konuştu: “TAV bizim iftihar ettiğimiz bir kuruluşumuz. Türkiye’nin bugün bu noktaya gelmesinde, Türkiye’nin yurt dışında bu kadar güzel görüntü vermesinde sizlerin büyük emeği oldu. Ülkemiz adına teşekkür borçluyuz. Sizin çalışma stilinizi yakında takip ediyorum. Örnek alınması gereken bir tarzınız var. Örnek kişiliğiniz ve çalışma şeklinizle her zaman takip ediyorum.
TAV sadece havaalanı inşaatında değil, işletilmesinde de önde gelen firmalarımızdan bir tanesi. Eski havaalanını benim yaşımda olanlar hatırlar. Kargasekmez dediğimiz terminaller vardı. Saç kaplıydı. Bavul alırken, ne bavuldan hayır kalır, ne de insanlardan hayır kalırdı. Oralardan bugün büyük gurur kurduğumuz çok büyük operasyona geçen bu terminal bir başlangıç noktası oldu. Şimdi dünyanın birçok havalimanında Türkiye’nin TAV’ın izi var. Bununla da gurur duyuyoruz. Yaklaşık 12 yıldır bir devrim olarak gerçekleştirebiliriz bunu. 3 kıtada, 6 ülkede 14 havalimanı büyük bir başarı. Belirttiğiniz sayıda yani 54 bin insanın çalışması ayrı bir gurur meselesi. “

HAVACILIKTA DEVRİM YAŞADIK
Baş Müzakereci Volkan Bozkır sadece TAV bakımından değil genel olarak havacılıkta devrim yaşadıklarını belirterek konuşmasına şöyle devam etti:
“ Bunun ötesinde havacılık alanında Türkiye’de sadece TAV bakımından değil havacılık bakımında da çok büyük bir devrim yaşadık. 50’nin altında uçağı olan bir THY’den, bugün 280 uçağı olan, siparişlerle 450 uçağa ulaşmış bir THY’den bahsediyoruz. 108 ülkeye 280 destinasyona uçan bir THY’miz var. Bu sadece bir uçak operasyonu değil, aynı zaman Türk Bayrağını 108 ülkeye taşına bir gurur vesilesi. Gençliğimizde imrenerek baktığımız havayolu şirketleri iflas ederken, kaybolurken, Swissair, Pan American,Fransa’nın İtalya’nın önemli şirketleri kaybolup sıkıntıya düşerken, THY’nin bu şekilde bir hamle yapması önemli. Sadece uçak değil, havalimanı, uçak, personel, yer hizmeti hapsi bir arada bunun içinde gerçekten gurur duyuyoruz. 33 milyon olan yolcu sayısı 166 milyona çıkmış durumda. Uçak trafiği de 1,6 milyon.”
Son olarak söz alan TAV İcra Kurulu Başkanı Sani Şener AB Bakanı ve Baş Müzakereci Volkan Bozkır’a teşekkür etti ve Ramazan ayı başında açılışını yapacakları Medine Havalimanı açılış törenine davet etti.
(FOTOĞRAF)
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.