YAĞMUR ALTINDA 17 ARALIK PROTESTOSU

Tufan HAMARAT/ İZMİR, () - İZMİR'in Konak İlçesi'nde bir araya gelen KESK, DİSK ve TMMOB ile bazı sivil toplum kuruluşu üyeleri, 17 Aralık soruşturması sonrası yaşananları protesto etti. Yağmura rağmen basın açıklaması yapan grup,...

17 Aralık 2014 Çarşamba 20:46
YAĞMUR ALTINDA 17 ARALIK PROTESTOSU






Tufan HAMARAT/ İZMİR, () - İZMİR'in Konak İlçesi'nde bir araya gelen KESK, DİSK ve TMMOB ile bazı sivil toplum kuruluşu üyeleri, 17 Aralık soruşturması sonrası yaşananları protesto etti. Yağmura rağmen basın açıklaması yapan grup, sık sık Ak Parti aleyhine slogan attı.
Alsancak Semti'ndeki Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nde saat 19.00'da toplanan, Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Türk Mühendis ve Mimarlar Odaları Birliği (TMMOB) ve bazı sivil toplum kuruluşu üyesi yaklaşık 300 kişi, Ak Parti aleyhinde slogan atarak, Alsancak Türkan Saylan Kültür Merkezi önüne kadar yürüdü. Burada grup adına basın açıklamasını KESK Dönem Sözcüsü Hasan Ali Kılıç yaptı. Kılıç, "Bugün 4 bakanın yanı sıra iktidara yakın pek çok kişinin adının karıştığı 17 Aralık operasyonunun üzerinden tam bir yıl geçti. Daha ilk günden itibaren AKP iktidarı, kamu kaynaklarının kimlere ve nasıl talan ettirildiğini tüm çıplaklığı ile ortaya çıktığı operasyonların üzerini kapatmak için elinden geleni yaptı. Yolsuzlukların üzerinin örtülmesi için devlet kurumları, kadroları ve yasalar adeta hallaç pamuğuna çevrildi. Binlerce, polis, yargıç, savcı ve bürokratın yerleri değiştirildi. Cemaat bir günde darbeci oldu. Çıkarları çatışınca Cemaat yolsuzlukları, AKP ise Cemaat'in darbeci olduğunu hatırladı. Bu düzen yolsuzluk ve çürümüşlük üretiyor. Çünkü AKP'nin ekonomi programı ve arkasındaki zihniyet yolsuzluğu, rüşveti ve rant bölüşümünü bir anlayış olarak benimsemiş. Bugün Diyarbakır ve Muş'ta yapılan eylemlerde gözaltına alınan 22 KESK üyesi arkadaşımızın serbest bırakılmasını istiyoruz. Gündem değiştirmelerle, algı operasyonlarıyla, tehdit ve baskılarla, anti demokratik yasalar ve 12 Eylül anayasasına sığınmakla AKP kendisini kurtaramayacaktır. AKP halklarımıza, emekçilere, barış ve demokrasi mücadelesi verenlere karşı işlediği suçların hesabını verecektir" dedi. Bir süre slogan atan grup daha sonra dağıldı.


FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.