Yakutiye Meydanı'nda 15 dakika kitap okudular

ERZURUM'da Kütüphaneler Haftası kapsamında vatandaşlar tarihi Yakutiye Medresesi önünde 15 dakika kitap okudu. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve İl Halk Kütüphanesinin ortaklaşa düzenlediği 51'nci Kütüphaneler Haftası kitap okuma...

01 Nisan 2015 Çarşamba 17:00
Yakutiye Meydanı'nda 15 dakika kitap okudular






ERZURUM'da Kütüphaneler Haftası kapsamında vatandaşlar tarihi Yakutiye Medresesi önünde 15 dakika kitap okudu.
İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve İl Halk Kütüphanesinin ortaklaşa düzenlediği 51'nci Kütüphaneler Haftası kitap okuma etkinliği düzenlendi. Yakutiye Meydanı'ndaki tarihi Yakutiye Medresesi önünde lise ve üniversite öğrencileri ile vatandaşlar 15 dakika boyunca kitap okudu. Kütüphane Müdürü Mithat Kotan, kitap okumanın önemine değinerek vatandaşlara bu bilinci aşılamaya çalıştıklarını bildirdi. Kitap okuma etkinliğinin sadece Kütüphaneler Haftasında değil sık sık tekrarlanması gerektiğini vurgulayan Mithat Kotan, vatandaşların dikkatini çekmesi için Yakutiye Kent Meydanını tercih ettiklerini belirtti. Mithat Kotan şunları söyledi:
"Sembolik de olsa 15 dakika kitap okuyacağız. Ülkemizde kitap okuma oranı çok düşük. Kitap okuma alışkanlığını küçük yaşta çocuklarımıza aşılamamız gerekiyor. Eğitim ailede başlar. Çocuk anne ve babasının kitap okuduğunu görünce kendiside okumaya başlar. Kitap okuyan bir çocuk çevresini güzelleştirir. Bugün burada herkesi kitap okumaya davet ediyoruz. Gençlermizi kütüpnelere bekliyoruz."
Öte yandan Atatürk Üniversitesi Bilgi Kulübü üyeleri de 'Yeni dünyaları keşfetmek için kitap okuyun', 'Kütüphaneler toplumun kalkınma kaynağıdır', 'Dünyayı yöneten kalem, mürekkep ve kağıttır' yazılı pankartlarıyla meydandaki vatandaşları kitap okumaya davet etti. Öğrenciler "Kitap okurken çevreden geçenlerin dikkatini çekiyoruz. Böylece onlar da gelip kitap okumaya başlıyorlar. Kent meydanına kitap okuma etkinliğini düzenli aralıklarla tekrarlayacağız. Bir kişiye bile kitap okumayı aşılarsak çok şey kazanırız" dediler. 

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.