Yalova'da Yağmurlar Baraja İyi Geldi

YALOVA Yeşil Körfez Su Birliği Başkanı Ömer Nergiz, etkili yağışların su sıkıntısı çekilen Gökçe Barajı’ndaki doluluk oranını yüzde 10-12 düzeylerine çıkardığını söyledi. Gökçe Barajı'nda şu anda 2 aylık...

01 Kasım 2014 Cumartesi 12:08
Yalova'da Yağmurlar Baraja İyi Geldi






YALOVA Yeşil Körfez Su Birliği Başkanı Ömer Nergiz, etkili yağışların su sıkıntısı çekilen Gökçe Barajı’ndaki doluluk oranını yüzde 10-12 düzeylerine çıkardığını söyledi.
Gökçe Barajı'nda şu anda 2 aylık suyun bulunduğunu belirten Başkan Nergiz, "Son günlerde etkili olan yağışlar nedeniyle barajdaki su seviyesi yükseldi. Bu sırada aşırı  tüketim de var. Kente saniyede 700-800 litre su veriyoruz. Bu da günde 70-80 bin ton su tüketimi demek. Bu miktardaki su tüketimini karşılamak mümkün değil. Tasarruf önlemlerinin devam etmesi gerekiyor. Kar yağmadan baraj dolmaz. Şu anda yağışlar devam etse de kar yağmazsa barajın dolması zor. Biz yazın hesabını düşünüyoruz. Öncelikle belediyeler su şebekelerini yenilemeli. Kayıp kaçak çok yüksek düzeyde. Altyapıların mutlaka değişmesi gerekiyor" diye konuştu.
Gökçe Barajı, Yalova'nın yanı sıra Çiftlikköy ve Çınarcık ilçelerinin su ihtiyacınıda karşılıyor. Günde 50 bin ton suyun pompalandığı Gökçe Barajı'nda bu suyun 18 bin tonu kullanılırken altyapının eski olması nedeniyle 32 bin ton su kayıtlara, kayıp ve kaçak olarak geçiyor.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.