Yangın Helikopteri Sezonda 156 Uçuş Gerçekleştirip, 1059 Sorti Yaptı

MUĞLA'nın Milas ve Bodrum ilçeleri başta olmak üzere Ege Bölgesi'nde çıkabilecek orman yangınlarına havadan müdahalede bulunması için Orman Genel Müdürlüğü tarafından kiralanan helikopterin bu yılki görev süresi sona erdi. Toplam 183...

31 Ekim 2014 Cuma 13:28
Yangın Helikopteri Sezonda 156 Uçuş Gerçekleştirip, 1059 Sorti Yaptı






MUĞLA'nın Milas ve Bodrum ilçeleri başta olmak üzere Ege Bölgesi'nde çıkabilecek orman yangınlarına havadan müdahalede bulunması için Orman Genel Müdürlüğü tarafından kiralanan helikopterin bu yılki görev süresi sona erdi. Toplam 183 saat görev yapan helikopterin, 156 uçuş gerçekleştirerek, yangınlara havadan 1059 sorti yaptığı belirtildi.
Orman Genel Müdürlüğü tarafından kiralanan ve geçen 1 Mayıs'ta Milas'ta göreve başlayan MI - 171 model yangın söndürme helikopterinin görev süresi sona erdi. Milas Orman İşletme Müdürlüğü'ne ait Denizcik Orman Deposu'nda konuşlandırılan, Milas ve Bodrum başta olmak üzere bölgede çıkan yangınlara havadan müdahale eden helikopterde Slovak Kaptan Pilot Vılıam Orosz, Yardımcı Pilot Vozef Stanıslav, Uçuş Mühendisi Mıroslav Meszaros ile Türk Pilot Osman Özkul, Milas Orman İşletme Müdürlüğü personelleri Cüneyt Kozak ve Volkan Et'in görev yaptığını belirten Milas Orman İşletme Müdürü Tayfur Kazakoğlu, "Ormanlık araziler başta olmak üzere tarım arazilerinde de çıkan yangınlara müdahalede bulunulması için kiralanan helikopterimiz Mayıs ayında ilçemize gelmişti. Helikopterimiz görev süresi boyunca toplam 183 saat görev yaptı ve 156 uçuş gerçekleştirdi. Yangınlara havadan 1059 sorti yaptı" dedi. Kazakoğlu, MI-171 model helikopterin, 17 kişilik bir personel taşıma özelliğine ve yaklaşık 3 ton su atabilme kapasitesine sahip olduğunu dile getirdi.
"YANGINLARIN BÜYÜK BÖLÜMÜ İHMALDEN KAYNAKLANIYOR"
Bu yıl sorumluluk alanlarında 53 orman, 33 tarım alanında yangını çıktığını ifade eden Kazakoğlu, "Bu orman yangınlarında toplam 575 hektar olan küle döndü. 572 hektar da tarım arazisi zarar gördü. Bu yıl en büyük yangınımız ise Akçakaya'da çıktı. Buradaki yangında alevler 543 hektar alana zarar verdi. Milas ve Bodrum bölgesi açısından hareketli bir yıl oldu. Meydana gelen yangınların çıkış nedenleri genelde ihmal. Bahçe temizliği, anız yakmak veya piknik gibi nedenlerden çıkan yangınlar. Geçen yıla göre kasıtlı çıkarılan yangın sayımız daha az. En son 21 Ekim'de Kalınağıl Mahallesi'nde meydana gelen ve 7 hektarlık ormanlık alana zarar veren yangının da ihmalden çıktığı tespit edildi. Mahalle hoparlörlerinden izin alınmadan ve bilhassa rüzgarlı havalarda bu tarz çalışmaların yapılmaması için anons yaptırarak, gerekli uyarılarda bulunuyoruz" dedi.
"YANAN ALANLAR YENİDEN YEŞERECEK"
Yangınlarda zarar gören alanların en kısa süre içerisinde yeniden ağaçlandırılması için çalışmalarını sürdürdüklerini de dile getiren Kazakoğlu, "Her çıkan yangının ardından toplumumuzda genellikle yanan alanlara tesis yapılacağı kanısı oluşuyor. Bizler yaptığımız çalışmalarla böyle bir şey olmayacağını gösteriyoruz. Yanan alanlarda herhangi bir tesis ya da başka bir şey yapılması kesinlikle söz konusu olmayacak ve müsaade de etmeyeceğiz. Ekiplerimiz yanan arazilerin eski haline kavuşması için çalışmalarını sürdürüyor" dedi.

FOTOĞRAF

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.